TV

Ola Hoftun Lilleliens kjæreste i Farmen

Jonathan Høiland (29) er en av 16 deltagere i årets Farmen på TV 2.

Jonathan Høiland er en av årets Farmen-deltakere.
Publisert

 

For 20. gang sendes «Farmen» på TV 2. 16 deltakere legger fra seg alt av teknologi og goder, for å dra 100 år tilbake i tid.

Denne sesongen skal gjengen dra inn på en tidligere «Farmen»-gård, Gjedtjernet gård, på Finnskogen i Grue kommune.

Sesongen ledes av Niklas Baarli (35), som de to foregående årene.

Blant deltagerne finner vi 29 år gamle Jonathan Høiland, advokatfullmektig fra Stavanger, men som nå bor i Oslo med kjæresten Ola Hoftun Lillelien, kjent som spiller i Drammen Håndballklubb.

Ikke redd for å bli upopulær

Siden første sesong, tilbake i 2001, har Jonathan Høiland vært en ivrig «Farmen»-seer. For å stå igjen som vinner av «Farmen» 2024 er ikke Jonathan redd for å bli upopulær på gården.

– Jeg er en person som kommer godt overens med noen, men jeg er ikke så fan av de overfladiske relasjonene. Jeg finner fort ut av hvem jeg kommer overens med, og ikke, sier han til TV 2.

Ble rikskjendis

Det var i 2022 at Drammen Håndballklubbs Ola Hoftun Lillelien sto frem som homofil. I etterkant ble verden snudd på hodet og 24-åringen fikk medieoppmerksomhet i alle landets største aviser.

Perioden etterpå har vært tøff og idrettsutøveren har tidvis følt på et stort ansvar. Meldingene og historiene renner nemlig fortsatt inn, både med takknemlighet for åpenheten, men også personer som sliter med å håndtere det de selv føler rundt egen legning.

Han angrer likevel ikke på at han valgte å stå fram.

– Jeg hadde gjort det samme igjen, men jeg hadde vært bedre forberedt. Jeg var naiv og trodde ikke at det skulle bli så stort som det ble, sier Hoftun Lillelien i et nytt intervju med Nettavisen.

«Farmen» har premiere på TV 2 Direkte og TV 2 Play tirsdag 17. september.

Powered by Labrador CMS