Film

EN HYLLEST TIL FASSBINDER

For de som ikke fikk sett «Peter von Kant» på Oslo Fusion International Filmfestival i september i fjor, får nå en ny sjanse når den får norsk kinopremiere i mars.

Publisert

Den franske filmskaperen François Ozon begynte karrieren med å lage homofilmer og har i snart 25 år prøvd seg på alle filmsjangre; fra musikal til krim, fra satire til drama, fra melodrama til realisme. Hans 21. spillefilm, «Peter von Kant», er 55-åringens hyllest til Rainer Werner Fassbinder.

I 1999, da Ozon fortsatt var en ung, dristig og fremadstormende regissør, oppdaget han opp et scenestykke av den tyske filmskaperen som han hadde skrevet da han var bare 19 år gammel. Stykket var Fassbinders første om maktkamp, vold, fornedrelse og underkastelse i menneskelige forhold. Temaer han senere rendyrket i nesten alle de 41 filmene han laget før han døde i 1982, bare 36 år gammel.

I 2000 slo Francois Ozon igjennom med filmen «Water Drops on Burning Rocks» som var basert på stykket den tyske filmskaperen selv aldri regisserte – verken på teater eller film. Historien handlet om en manipulerende 50 år gammel forretningsmann i 1970-tallets Tyskland, som forelsker seg i en 30 år yngre mann.

Identitet, begjær og utenforskap

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS