Urix

Malta Pride i 2018. Malta har i flere år også ligget på topp i ILGA Europas kartlegging av menneskerettssituasjonen for skeive i europeiske land.
Malta Pride i 2018. Malta har i flere år også ligget på topp i ILGA Europas kartlegging av menneskerettssituasjonen for skeive i europeiske land.

Malta er skeives tryggeste ferieland

Publisert Sist oppdatert

MALTA ER ifølge analysefirmaet Merchant Machine det aller tryggeste reisemålet for skeive turister. Det britiske firmaet kartlegger ulike alternativer for betalingstransaksjoner, og er derfor engasjert i skeive reisendes forbruksvaner.

Da Malta i starten av sommeren gikk av med seieren, skyldtes det at republikken i Middelhavet sør for Sicilia har gjort store framskritt i å gi sine lhbt-innbyggere rettigheter og har i dag blant annet en av verdens mest liberale lovverk rundt retten til ulike kjønnsuttrykk.

Diskriminering på grunnlag av seksuell orientering og kjønnsidentitet- og uttrykk har vært forbudt over hele landet siden 2004. Homofile, lesbiske, bifile og transpersoner har fått lov til å være åpne i militæret siden 2002. Trans og interseksuelle rettigheter er av de høyeste standarder i verden, transpersoner kan endre sitt juridiske kjønn uten medisinske inngrep og Malta forbyr operasjoner på intersex-spedbarn. I 2016 ble Malta det første landet i EU som forbød konverteringsterapi. Homoekteskap har vært lov siden 1. september 2017.

Malta fikk også førsteplassen på grunn av sin politiske og sosiale stabilitet, i tillegg til at øya generelt opplever få sikkerhetstrusler og også skårer lavt på ikke-voldelig kriminalitet.

I den andre enden av trygge reisemål-skalaen befinner Russland, Tyrkia, Mexico og Sør-Korea seg. Landene ble alle klassifiserte som utrygge for skeive turister. Merchant Machines undersøkelse er en understudie i en mer omfattende undersøkelse utført av Organisation for Economic Cooperation and Development (OECD). der 38 land ble rangert basert på en rekke faktorer, blant annet hatkriminalitet.

Kilde: Schengenvisa Info / Merchant Machine / OECD

Powered by Labrador CMS