Feirer kjønnsmangfoldet

Skeiv Ungdom inviterer til Kjønnsmangfoldsleir fra mandag 24. til torsdag 27. juli.

Publisert

Skeiv Ungdoms Kjønnsmangfoldsleir går av stabelen 24. til 27. juli og har et variert program med både sosiale og faglige aktiviteter - blant annet foredrag om trans og intersextemaer knyttet til rettigheter i Norge, praktisk informasjon om juridisk kjønn, hormonbehandling og operasjoner, og samtalegrupper hvor deltakerne støtter hverandres kjønnsidentiteter.

Leiren får også besøk av Luca Dalen Espseth som kommer som gjestetaler. Han har jobbet med transspørsmål som rådgiver i LLH, og har sittet i Helsedirektoratets ekspertgruppe, som direkte har bidratt til en reform av behandlingstilbudet og juridiske rettigheter for mennesker som bryter med normene for kjønn.

Dalen Espseth har også delt sine erfaringer og sitt eget liv, som i P3-dokumentaren «Mann uten penis» og Skeiv Ungdoms film «Se oss», samt bloggen «Best Med Bart».

– I tillegg til det faglige, har vi også kinokveld, skattejakt, en lokal strand, kunst- og håndverksaktiviteter, og et avslappet sosialt miljø. Leiren er et veldig bra sted for å møte andre med samme utfordringer, sier James Dickson i Skeiv Ungdom.

Kjønnsmangfoldsleiren vil finne sted på et vakkert leirsted 45 minutter fra Oslo ved Oslofjorden, men av sikkerhetsmessige grunner kan ikke Skeiv Ungdom opplyse om flere detaljer.

– Vi har plass til 50-60 personer. Målgruppa er alle trans-, kjønnsmangfolds- og intersexpersoner og folk som stiller spørsmål ved kjønnsidentiteten sin. Du må være under 30 år for å delta på leiren. De fleste er i slutten av tenårene og tjueårene, men mindreårige deltakere er også hjertelig velkommen. Vi dekker reisen uansett hvor du bor i Norge, sier Dickson.

Flere kommer tilbake hvert år og noen har begynt som frivillig.

– Tidligere deltakere har fortalt oss at det er et koselig og morsomt arrangement, og siden det handler mye om fysisk og psykisk sikkerhet, er det veldig rolig.

Kjønnsmangfoldsleir, 24. – 27. juli.

Mer info: skeivungdom.no/kmleir