Urix

På kritikken fra blant annet medlemmer av sosialistpartiet, svarer likestillingsminister Irene Montero: «Transkvinner er kvinner».
På kritikken fra blant annet medlemmer av sosialistpartiet, svarer likestillingsminister Irene Montero: «Transkvinner er kvinner».

Splitter feminister i Spania

Publisert

I DESEMBER LÅ Spanias likestillingsminister Irene Montero i harde forhandlinger for å påvirke en politisk avstemning om hvorvidt transpersoner skal få endre kjønn på ID-kort. Med 188 stemmer for og 150 mot, ble det til slutt gjennomslag for at alle over 16 år skal ha lov til å endre kjønn på egne ID-kort. Lovforslaget skal også stemmes over i Senado de España, overhuset i det spanske parlamentet, der det er forventet å passere.

Inntil nå har de som ønsker å endre juridisk kjønn på ID-kort, vært nødt til å ha en medisinsk diagnose som viser at de opplever manglende samsvar mellom biologisk kjønn og egen kjønnsidentitet, og også bevise at de har gjennomgått hormonbehandling i minst to år.

Lovforslaget har splittet landets feministiske organisasjoner som er uenige om loven kan komme til å true kvinners rettigheter, eller ikke. Motstandere hevder at loven blant annet vil gi menn som definerer seg som kvinner, mulighet for å konkurrere i kvinneidrett. En tidligere visestatsminister fra Pedro Sánchez´ sosialistpartiregjering, mener at loven også vil være et tilbakeskritt: «Når egendefinert kjønn vinner over biologisk kjønn, fremstår ikke dette som et skritt fremover og i progressiv retning. Vi må bidra med støtte til transpersoner, men kjønn er verken valgfritt eller frivillig».

Europeiske land som allerede har anerkjent selvdefinering av juridisk kjønn, er blant andre Irland, Danmark, Norge, Portugal og Sveits.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS