Fest og moro på Rådhusplassen

Publisert

Onsdag går det store startskuddet for Skeive dager når Pride park åpner på Rådhusplassen. Oslo-ordfører Fabian Stang skal stå for den offisielle åpningen av Pride park på Rådhusplassen onsdag ettermiddag. Deretter blir det full fart med dragkings, radioshow, dj's og tradisjonsrike Melodi Kvasi Grand Prix. – Jeg gleder meg veldig. Særlig gøy er det at vi starter med et heidundrende Kvasi Grand Prix-show. Det blir full fart fra første dag, sier leder for Skeive dager, Stein Runar Østigaard. Han er allerede på plass på Rådhusplassen for å starte oppriggingen av Skeive dagers store samlingssted. Fra onsdag til lørdag blir det show, debatter og festligheter på området. – Jeg vil anbefale folk å få med seg mest mulig. Selv gleder jeg meg veldig til allsang på torsdag. Det har jeg aldri vært med på før, men jeg tror det blir veldig gøy. For damene skjer det jo også veldig mye spennende i damebaren, sier Østigaard som ser frem til fire dager med solskinn og god stemning i Pride park. – Været ser veldig bra ut. Vi føler oss trygge på at det blir minst like god stemning i Pride park som i fjor. De som var der i fjor vet nøyaktig hvor god stemning det var og de som ikke har opplevd stemningen i Pride park før, har mye å se frem til, sier Østigaard. Interessen for å være synlig i Pride park har vært rekordstor i år og allerede tidlig i mai var samtlige standplasser utleid. Alt fra politiske parti, Bamseklubben, Pion, Dagsavisen, HivNorge, Human-Etisk forbund til Blikk stiller.

– Paraden i rute

Også for paraden har det vært stor interesse, og Østigaard har tro på en fargerik og spennende parade. – Det er stor interesse for paraden og det virker som om vi får mange gjennomarbeidede og kreative innslag i år, sier Østigaard til Blikk Nett. Ifølge paradesjef Hallvard Øren har 30 ulike organisasjoner og ti kjøretøy meldt seg på paraden så langt.  – Vi var ikke helt der vi ønsket i fjor, så vi har jobbet ekstra med paraden i år. Det ser ut til å hjelpe for så langt har det vært en veldig stor interesse for paraden, sier paradesjefen som tror flere vil melde seg på før påmeldingsfristen klokken 16.00 i morgen. For første gang skal paraden legges til Grønland med avgang 13.00 fra Platous gate. – Vi har en ny paraderute som innbefatter andre deler av byen og som har fått mye oppmerksomhet, så det kan bidra til å trekke flere folk. I tillegg er det meldt strålende vær som også kan friste litt ekstra. Alt ligger til rette for en vellykket parade, så vi har store forhåpninger om mye folk, sier Øren.

Programmet for pride park på onsdag:

15:30Pride park åpner 16:00Offisiell åpning av Pride park ved Oslo-ordfører Fabian Stang Likestillings- og diskrimineringsombudet møter «Jentene på Toten». Stand-up-forelesning av Claes Schmidt/Sara Lund, kjent fra TV-serien. Paneldebatt: "Har transpersoner i Norge for dårlig diskrimineringsvern?" Ombudet utfordrer en rekke politikere og aktivister. Se også http://www.ldo.no 16.00 - 20:00Radio/miniscene ved Housebar 19.00 - 21:00Drag king-workshop i Damebar:Du følger Noen Karers forvandlig fra kvinner til drag kings. Hva med å forsøke en liten forvandling selv. La sminkøren gi deg et mer maskulint ansikt - kanskje med en kledelig bart? 20:00 - 22:00Melodi Kvasi Grand Prix i Festivalteltet:Et utall av artister fremfører sine grand prix-favoritter sammen med et stort husband, korister og dansere. Produsent er Desiree Hafstad. 20:00 - 01:00Housebar: Dj Mauricio (Brazil) 21:00 - 23:00Damebar: Dj   For mer info om de andre dagene se skeivedager.no