Festfinale for Skeive ski

Publisert

Sol, full fres i bakken og dansing på bordene under lørdagens Skeive ski. Værgudene smilte vennlig ned på alle luekledde homoer som trasket ut fra hytter og hotellrom lørdag formiddag. Trass behagelig temperatur var forholdene i bakken gode og heisene passe glisne til at det var deilig å stressfritt å være festivalgjenger. Tradisjonen tro ble det arrangert skirenn i bakken. Berit Bislet og Gitte Fisse var pludrende vertinner og oppdaterte publikum på hvem som til enhver tid kom rasende nedover løypa. Festivaldeltakerne hadde rigget seg til i det strålende solskinnet og heiet på skiheltene med rop og plakater. Pølser og skarp toddy ble delt ut rundhåndet, i tillegg til at det befant seg mye artig rundt omkring i sekker og innerlommer. Stemningen var kronisk oppadgående og kuliminerte i medfølende trampeklapp da vinneren av beste performance og innsats, Rani, kom gående ned med én ski etter å ha gitt alt oppe i henget.

Luftige benspark

Da rennet var slutt var overgangen til afterski på lodgen sømløs og selvfølgelig. Den mest minnerike nedfarten ble gjennomført av vertinnene Berit Bislet og Gitte Fisse som akte ned slalombakken på sorte søppelsekker. G Club sto for afterskiunderholdningen nede på Lodgen og smelte til med en Grand Prix medley med høyt tempo og bredt repertoar. Noe som lokket frem dansefoten i homoenes skidresser. Kveldens festmiddag ble ledet av Martine Hammervold Austinat, som i tillegg til bevingede ord og losing gjennom matrettene, bød på quiz, luftige benspark og humoristiske skråblikk. Natten ble avsluttet med et brak med Skeiv natt på Stavkroa. Priser ble delt ut til skirennets vinnere og kreative innslag ble hyllet. Deretter fikk djs fra So og Skeive ski både mannfolk og kvinns opp på bordene.

Og for de som vil vite hvem som vant:

Skeive Sklier vant quizen.Beste performance og årets innsats: Rani.Beste jente: Anne Kathrine Bøe.Beste snowboard: Are.Årets Skeive Ski: Ole Christian.