Vant Mr. Leather Norway

SLM Oslo arrangerte Fetish Pride under Oslo Pride og for første gang på sju år ble Mr. Leather Norway kåret. Per Helge Nylund (49) fra Tromsø vant og skal representere Norge i Mr. Leather International i Chicago, USA i 2020.

Publisert Sist oppdatert

HVORDAN VIL DU BRUKE TITTELEN MR. LEATHER NORWAY?

Les også

Jeg vil vise at lær betyr glede, frihet, respekt og trygghet, og ikke minst et bevisst forhold til egen seksualitet, noe vi trenger mer av. Iført læruniformen synes jeg godt i pride parader, i media, på nettet og i gatebildet.

HAR DU EKSEMPLER PÅ FINE OPPLEVELSER?

Midt under pride paraden i Stockholm i 2017 kom en gutt på 4,5 år og ga meg en «fistbump». Bildet av det møtet har gått verden rundt, og sier mye om hvem jeg er. En synlig lærmann får lange blikk, smil, kommentarer og spørsmål. Jeg forteller om meg selv, om lærhomser og fetisjkultur. Åpenhet gir kunnskap og trygghet, og jeg får stadig flere lærbrødre i mange land.

HVA BETYR KLUBBEN SLM OSLO FOR DEG?

SLM Oslo er min hjemmebane, der jeg er stolt av å figurere på medlemskortene. Men lærkulturen må løftes også over Polarsirkelen, og derfor startet jeg min egen lærfestival i Tromsø: Arctic Pilot. I fjor trakk den til seg barske lærkarer fra ti land, og fikk førstesideomtale i regionavisa Nordlys. Å se lærmenn kjøre hundeslede eller beundre nordlyset, opplever du ingen andre steder!

HVORFOR ER DU EN GOD AMBASSADØR FOR SLM OSLO?

Jeg passer på å dele kunnskap om norsk homopolitikk, og har fått Tromsø kommunes plan for seksuelt mangfold fram til ordførere og statsråder flere steder i utlandet. Vi lærmenn er synlige, vi kan fronte alle deler av de skeives kamp, og særlig arbeide for aksept for fetisjfolk, uansett hvor de er. Lærfamilien er stor, og vi er alle brødre.