Sport

Ut mot FIFA-avtale

Den skeive Manchester City-stjernen Vivianne Miedema er en av 100 kvinnelige fotballspillere som kritiserer Det internasjonale fotballforbundet for samarbeid med den saudiske oljegiganten Aramco.

Manchester City-stjernen Vivianne Miedema er en av 100 kvinnelige fotballspillere som har skrevet protestbrev til FIFA.
Publisert

Tidligere i år inngikk Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) en avtale med den saudiske oljegiganten Aramco, en avtale som går til 2027.

Avtalen innebærer at Aramco blir sponsor for både herrenes fotball-VM i 2026 og kvinnenes mesterskap året etter.

Det har ført til protester blant flere internasjonale spillere.

Den skeive Manchester City-stjernen Vivianne Miedema er en av 100 kvinnelige fotballspillere som har skrevet protestbrev til FIFA.

«Jeg mener at vi som fotballspillere, og spesielt som kvinnefotballspillere, har et ansvar for å vise verden og neste generasjon hva som er rett», sier Miedema i et intervju med BBC.

FIFA selv sier til BBC at de setter pris på partnerskapet med Aramco og at sponsorinntektene går tilbake inn i kvinnefotballen på alle nivåer ifølge NTB.

Miedema lar seg ikke imponere av forbundets forklaring.

«FIFA sier alltid at de vil at idretten skal være inkluderende, og at fotballen skal gå foran som et godt eksempel. Vel, i så fall, sørg for at du selv følger sponsoravtaler som går foran som et godt eksempel», ser Miedema til BBC.

Norske underskrifter

På nettsiden Athletes of the World, hvor man kan underskrive brevet til FIFA, er det til nå 106 spillere som har underskrevet.

Blant underskriftene finnes også norske fotballspillere som Andrine Tomter, Sara Hørte, Emilie Bølviken, Selma Hernes, Kristin Holmen, Martine Leonards og Anja Rasmussen.

Powered by Labrador CMS