Film

Chiron hånes av sin rusavhengige alenemor for å være «soper». Doplangeren Juan blir som en far for den unge hovedpersonen i «Moonlight».
Chiron hånes av sin rusavhengige alenemor for å være «soper». Doplangeren Juan blir som en far for den unge hovedpersonen i «Moonlight».

Endelig er Moonlight på Netflix

Om du ikke fikk sett denne klassikeren da den gikk på kino, har du muligheten nå!

Publisert

FÅ GIKK UBERØRT ut av kinosalen etter å ha sett den søkende homsen Chirons forsøk på å finne seg selv i et røft narkomiljø i Miami i «Moonlight». Fire år etter at den skeive filmfestivalen Oslo Fushion viste den, er den endelig blitt tilgjengelig på Netflix.

New York Times utropte «Moonlight» til den beste filmen i 2016, The Guardian kalte den for «dypt rørende» og The Rolling Stone for «et mesterstykke». Den kritikerroste afroamerikanske filmen fikk seks Golden Globe-nominasjoner og vant til slutt den gjeve prisen for beste drama. Før Oscar-utdelingen i 2017, hadde den åtte nominasjoner og vant til slutt tre Oscar: for beste film, beste mannlige birolle (Marershala Ali som Juan) og beste filmatisering.

Filmen følger hovedpersonen Chiron (Alex R. Hibbert) gjennom tre stadier i livet, fra gutt (Little) til tenåring (Chiron) og ung voksen (Black). Han vokser opp med en alenemor som ruser seg, og han bankes opp av klassekameratene fordi han er mindre macho enn dem.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 måned digitalt kr 89,-

Bestill her

1 år digitalt kr 699,-

Bestill her

1 år Magasin, 11 utgaver i året inkl. digitalt kr 798,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS