«Ved Guds nåde» er basert på presten Bernard Preynats seksuelle overgrep mot barn som kardinaler og erkebiskoper dekket over i flere tiår. Så langt har 100 ofre stått fram.

Pavens pedofile prester

Han har tatt for seg mord, masochisme, incest, prostitusjon og alle mulige former for seksualitet. Med sin nyeste film om pedofile prester i den katolske kirken, har François Ozon vært med på å forandre Frankrike.

Publisert Sist oppdatert

Vanligvis skriver Ozon fantastiske roller for kvinner, som for Charlotte Rampling i «Swimming Pool», Catherine Deneuve i «8 kvinner» og «Potiche», og Kristin Scott Thomas i «I de beste hjem».

– For meg er det lettere å skrive roller for kvinner enn for menn, innrømmer Ozon i forbindelse med visningen av «Ved Guds nåde» under London filmfestival.

– Skaper jeg mannlige rolleskikkelser, føler jeg meg mer naken; det er som å stå avkledd foran speilet og betrakte seg selv. Med «Under sanden», min kanskje mest personlige film, oppdaget jeg hvor mye lettere det var for meg å skrive ut mine følelser når jeg kunne distansere meg gjennom en kvinne.

Ozon forteller at han synes også det er lettere å jobbe med kvinnelige skuespillere.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS