Film

På det afrikanske kontinentet er den forbudte kenyanske filmen om Samuel og Alex, kun vist på tre festivaler i Sør-Afrika. Til gjengjeld er den vist på en rekke filmfestivaler i Europa og Nord-Amerika i 2021.

Forbyr film om forbudt kjærlighet

Publisert

Kjærlighet mellom to menn er i strid med landets verdier, ifølge Kenyas Film Censorship Board, som forbyr all visning av den lokalproduserte dokumentaren, «I am Samuel».

Filmens regissør og kameramann er kenyanske Peter Murimi, som allerede tidlig i karriere ble kjent for å dokumentere marginaliserte grupper; kvinner som utsettes for vold og homofile som lever under kolonitidas lover som forbyr deres egen eksistens. Murimi ble i 2003 kåret til CNN African Journalist Of The Year for sin dokumentar «Walk To Womanhood», som tar for seg omskjæring av kvinner.

«I am Samuel» forteller Murimi historien om Samuel som har vokst opp på den kenyanske landsbygda hvor tradisjon er viktigere enn noe annet. Han har et nært forhold til mora, men faren Redon sliter med å forstå hvorfor Samuel ennå ikke er gift.

Snart flytter Samuel til hovedstaden Nairobi der han etterhvert møter Alex og får kjenne ekte tilhørighet. Men nyheten om sønnens kjærlighet til Alex, blir ikke godt mottatt av faren Redon.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS