Den suksserike Broadway-musikalen «Prom» blir nå filmatisert for Netflix.
Den suksserike Broadway-musikalen «Prom» blir nå filmatisert for Netflix.

Meryl Streep i lesbefilm

The Prom er inspirert av en hendelse fra 2010, der ei jente ble nektet å ta med seg jentekjæresten som gikk på samme skole på skoleballet.

Publisert Sist oppdatert

DEN KOMMENDE NETFLIX-FILMEN «The Prom» handler om den lesbiske studenten Emma i en fiktiv konservativ by i Indiana, som ønsker å ta med seg kjæresten Alyssa på skoleballet – men blir nektet av rektor. Da bestemmer to avdankete Broadway-stjerner, Dee Dee Allen og Barry Glickman, seg for å reise til Indiana for å forsvare high school-jentas rett til å ta med jentekjæresten «to prom» (skoleballet).

Historien er inspirert av en hendelse fra 2010, der ei jente ble nektet å ta med seg jentekjæresten som gikk på samme skole, og også å komme på ballet i smoking. Da hun protesterte, ble ballet avlyst. Jenta anmeldte skolen som til slutt ble tvunget til å holde ballet. Men skolens foreldreutvalg hadde i all hemmelighet laget et annet skoleball uten å fortelle om dette til det lesbiske paret. Så da de ankom det de trodde var skoleballet, hadde nesten ingen andre møtt opp.

Den Tony-nominerte musikalen «Prom», skrevet av Matthew Sklar og Chad Beguelin, hadde premiere i 2016 og hadde stor suksess på Broadway. Nå blir altså historien filmatisert for Netflix, og den homofile superregissøren Ryan Murphy som er kjent for TV-serier som «Pose», «Glee» og «American Horror Story», har fått med seg et stjernelag av skuespillere Artisten Ariana Grande spiller Alyssa, Meryl Streep er Dee Dee Allen, mens James Corden er Barry Glickman. Nicole Kidman og Andrew Rannells spiller venner av dem.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Powered by Labrador CMS