Rettsaken mot filmforbudet i hjemlandet Kenya, endte med at det ble lov å vise «Rafiki» på kino i sju dager. – Jeg tror det var den uka flest kom ut av skapet til foreldrene sine, som mange tok med seg for å se filmen, sier Wanuri Kahiu.

Reisen mot kjærligheten

«Rafiki» er en kjærlighetshistorie om to tenåringsjenter som forelsker seg i hverandre. – At folk i vesten ser at afrikanske mennesker forelsker seg, også i samme kjønn, på samme måte som alle andre, er så viktig, sier regissøren Wanuri Kahiu.

Publisert Sist oppdatert

«Gode kenyanske jenter blir gode kenyanske koner», er en av replikkene i «Rafiki» som hadde norsk kinopremiere i midten av november. Men tenåringsjentene Kena og Ziki ønsker seg mer av livet. De er fullført skolen, står i starten av voksenlivet og må finne ut hva de skal gjøre videre av jobb og studier. Langsomt blir de venner, selv om fedrene deres er politiske motstandere ved det forestående lokalvalget, og derfor ikke bør omgås. Men jentene forblir likevel nære venner som støtter hverandre i det konservative kenyanske samfunnet.

Filmen utvikler seg etter hvert som en slags Romeo og Julie-fortelling, idet vennskapet glir over i forelskelse og kjærlighet. Etter hvert blir Kena og Ziki konfrontert med om de vil velge trygghet eller kjærlighet.

Bannlyst i hjemlandet

«Rafiki» har skapt stor oppmerksomhet verden over. Samtidig som den ble bannlyst i hjemlandet for sin skildring av homofili, ble den som første kenyanske film satt opp på den prestisjetunge filmfestivalen i Cannes i mai.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS