Film

To priser til «Håndtering av udøde»

Filmen «Håndtering av udøde», som blant annet følger et lesbisk par, hentet hjem to priser fra filmfestival i Sveits

Bente Børsum spiller den levende parten i det lesbiske paret i «Håndtering av udøde».

Den norske filmen «Håndtering av udøde», som gikk på kino i vinter, ble sist uke vist på sjangerfilmfestivalen Neuchâtel International Fantastic Film Festival (NIFFF) i Sveits. 

Rushprint melder tirsdag at filmen, som blant annet følger et eldre lesbisk ektepar, imponerte den internasjonale juryen. 

Blant annet mente de at den leverte «en møysommelig meditasjon om sorg», og at den hadde  «en subtil og original tilnærming til å takle en populær sjanger».

Juryen delte så ut hele to priser til filmen:  HR Giger Narcisse Prize for Best Film og Silver Méliès for Best European Fantastic Feature Film.

Filmen bygger på en roman av den svenske forfatteren John Ajvide Lindqvist. Regi er ved spillefilmdebutant Thea Hvistendahl. 

Da Blikk møtte Hvistendahl like etter den norske premieren fortalte hun blant annet hvorfor det lesbiske paret, som ikke finnes i Lindqvists roman, har fått så sentrale roller i filmen. 

– Når man får to damer så kan man se mye mer for seg hva de kan ha gått gjennom når de ble sammen. Det syntes jeg var spennende.

Powered by Labrador CMS