Film

– Dette er et møte mellom sinn, mellom sjeler, forteller regissør Mona Fastvold om forholdet mellom Abigail (t.v.) (Katherine Waterston) og Tallie (Vanessa Kirby som har slått seg ned i Amerikas nybyggerland sammen med sine respektive ektemenn (Christopher Abbott og Casey Affleck).

– Jeg tror disse kvinnene hadde funnet hverandre uansett tid og sted

Mona Fastvold til Blikk om kjærlighetshistorien mellom Abigail og Tallie i hennes kinoaktuelle film «The World to Come».

Publisert

Mona Fastvolds nye film skildrer et uventet forhold mellom to gifte kvinner som møtes en kald vårdag i et stille og øde landskap i delstaten New York i 1856. Filmen følger kvinnenes gryende følelser for hverandre.

– Jeg tenker at dette er historien til mange kvinner, kvinner hvis kjærlighetshistorier har forsvunnet. Vi er så vant til å tenke på denne epoken på en bestemt måte, men disse fortellingene har også alltid vært der, sier Mona Fastvold til Blikk.

Med «denne epoken» mener hun nybyggertida i USA som fortellingen i filmen er lagt til. På en liten farm skriver Abigail (Katherine Waterston) sine daglige notater, ord som er preget av sorg over datterens død. Livet har stanset selv om hun som alltid tar hånd om sine daglige gjøremål sammen med ektemannen Dyer.

Så en dag ruller ei kjerre inn på gårdsplassen. I den sitter Tallie (Vanessa Kirby) ved siden av sin mann Finney. De skal leie nabogården. Det røde håret til Tallie lyser opp som et plutselig bål i det kalde vinterlandskapet og tenner en flamme i Abigail, en som hun verken kan eller vil slukke.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS