Film

Skeiv skrekkfilm vises i Oslo

«I Saw the TV Glow», med musikeren Snail Mail i lesbisk rolle, vises på Oslo Pix denne uka. Visningene er i samarbeid med Oslo Fusion. 

I «I Saw the TV glow» møter du Brigette Lundy-Paine i rollen som Maddy og Justice Smith spiller Owen, som ser på Lindsey Jordan i en tv-rolle.
Publisert Sist oppdatert

«Maddy, det var en TV-serie.»

«Er du sikker på at det er alt det var?»

De to ungdommene Owen (Justice Smith) og Maddy (Brigette Lundy-Paine) vokser opp i en stille forstad på 90-tallet. De er begge såkalte «outcasts» som finner tonen gjennom TV-serien The Pink Opaque, en skrekkserie for ungdom inspirert av det ekte TV-programmet «Buffy the Vampire Slayer». 

Når serien kanselleres og Maddy forsvinner på mystisk vis er plutselig ikke linjene mellom fakta og fiksjon så klare for Owen lenger. 

Filmen «I saw the TV Glow » har Norgespremiere i dag under filmfestivalen Oslo Pix, og vises i samarbeid med den skeive filmfestivalen Oslo Fusion. 

Den er regissert av Jane Schoenbrun og produsert av A24. 

Det er også flere kjente musikere i finne i filmens soundtrack. Deriblant Phoebe Bridgers og den lesbiske artisten Snail Mail, som også spiller i en av rollene i den fiktive TV-serien. 

– Det antas at Tara sansynligvis er lesbisk. Jeg ble definitivt type castet», sier Lindsey Jordan (Snail Mail) til magasinet Vulture, som siterer fra filmen, om Maddy som også er antatt skeiv:

«Du vet at jeg liker jenter, ikkesant? Liker du jenter?» spør Maddy.

«Jeg vet jeg liker TV-serier» svarer Owen. 

I Saw the TV Glow handler mye om det å finne seg selv og tar opp skeive tema. Maddy er lesbisk og Owen er veldig usikker på egen seksualitet, eller derav mangel på seksuell tiltrekning. 

«Den er intenst skummel, intenst rar og intenst trist», skriver den britiske avisen The Guardian i sin omtale av filmen. 

Premieren i dag er allerede utsolgt, men filmen vises på nytt lørdag 31. august på Ringen og søndag 1. september på Vega.

Powered by Labrador CMS