Kjendis

Ian McKellen beroliger fansen – fortsatt klar for å spille Gandalf etter det stygge fallet

– Jeg akter ikke å la noen andre ta på seg den spisse hatten og skjegget om jeg kan forhindre det, sier Ian McKellen om sin ikoniske trollmannsrolle.

Ian McKellens stygge fall fra teaterscenen i sommer stopper ham ikke fra planene om å vende tilbake til Gandalf-rollen igjen.
Publisert

Den 85 år gamle britiske skuespilleren erklærte sin interesse for å spille Gandalf på ny i den kommende filmen «The Hunt for Gollum» allerede før han falt stygt fra teaterscenen i juni.

Det dramatiske fallet skapte overskrifter verden over. Til tross for at en såkalt «fat suit» dempet fallet, brakk McKellen håndleddet og fikk en brist i en ryggvirvel.

Beroliger fansen

I et intervju med BBC Radio røper også skuespillerveteranen at han fikk seg en psykisk smell, og at det er de følelsesmessige ettervirkningene han sliter mest med. Derfor vil han ta seg fri resten av 2024.

Med en ny runde med «Ringenes Herre»-filmer underveis, har fansen vært bekymret for om McKellen vil klare å spille trollmannen igjen. Nå kan han berolige dem med at han vil gjøre alt for å vende tilbake til rollen – som han har spilt seks ganger tidligere:

Først i de tre «Ringenes Herre»-filmene som kom i 2001-2003, og deretter i «Hobbiten»-trilogien fra 2012-2014, alle med Peter Jackson som regissør.

– De må forte seg, sier 85 år gamle Ian McKellen om planene om en ny «Ringenes Herre»-film, der manuset foreløpig ikke er skrevet.

De to planlagte nye filmene er det Andy Serkis som skal ha regi på – samtidig som han vender tilbake til sin rolle som Gollum, som han møysommelig spilte ved hjelp av motion capture-teknikk.

– Må forte seg

Først ut er «The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum», som har planlagt premiere i 2026. Den får følge av «The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim». Om bord på manussiden er Fran Walsh og Philippa Boyens, som skrev de foregående filmene, mens Jackson nå er medprodusent, meldte Deadline i mai.

– Entusiasmen for «Ringenes Herre» viser ingen tegn til å avta, sier Ian McKellen til The Big Issue – og sier han ikke vet mer enn at «det skal bli flere filmer, Gandalf vil være med, og de håper at jeg spiller ham».

– Når? Jeg vet ikke. Hva manuset handler om? Aner ikke. Det er ikke skrevet ennå. Så de må forte seg, sier 85-åringen.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS