Film

Late bloomer Lucy

Komedien «Am I OK?» skildrer det tette platoniske vennskapet mellom Jane og Lucy, og Lucys sent blomstrende selvfølelse som lesbisk.

Publisert

DA AMAZON FØRST ville markere seg som et alternativ til strømmegiganten Netflix, var de inspirert av Netflix-hiten «Orange Is The New Black». De ønsket også å tiltrekke seg en rekke skeive film- og serieskapere som prioriterte skeive historier og mennesker foran og bak kamera.

Den mest kjente satsningen ble først Jill Soloways «Transparent» (2014-2019). Og i 2015 laget komiker Tig Notaro og manusforfatteren Diablo Cody den autobiografiske serien «One Missisippi», der Notaro spiller en lesbisk kvinne som må reise tilbake til hjembyen og sin dysfunksjonelle familie etter moras død. Serien ble dessverre stoppet etter to sesonger fordi Amazons nå plutselig ønsket å produsere innhold som «nådde ut til et bredere publikum».

Men serien førte til at Tig Notaro og Stephanie Allynne møtte hverandre, giftet seg og inngikk et regisamarbeid om spillefilmen «Am I OK?».

Den 86 minutter lange filmen er skrevet av Lauren Pomerantz, en mangeårig manusforfatter for Ellen DeGeneres’ show på dagtid, og er delvis basert på hennes eget liv. Filmen handler om en 32 år gammel kvinne i Los Angeles som ifølge synopsisen «finner ut sent at grunnen til at hennes dates med menn aldri ender i noe mer enn et håndtrykk, er fordi hun ikke er tiltrukket av dem». Hovedkarakteren Lucy, spilt av Dakota Johnson, vender seg så til sin venninne Jane, spilt av Sonoya Mizuno, for å navigere i hvordan det er å komme ut sent og hvordan hun skal date kvinner, som Lucy gjør med en god del skam.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Powered by Labrador CMS