Når Eva og Jorge får vite at bestemødrene deres Sofía spilt av Verónica Forqué (t.h.), og Celia spilt av Rosa María Sardá, planlegger bryllup, skaper det kaos i deres egne planer.
Når Eva og Jorge får vite at bestemødrene deres Sofía spilt av Verónica Forqué (t.h.), og Celia spilt av Rosa María Sardá, planlegger bryllup, skaper det kaos i deres egne planer.

Kjærlighet og intriger

I «Salir del Ropero» («Bestemor kommer ut av skapet») spiller Verónica Forqué og Rosa María Sardá to bestemødre som bestemmer seg for å gifte seg.

Publisert

Den spanske familiekomedien starter i Edinburgh i Skottland, hvor den suksessrike advokaten Eva er i ferd med å forlove seg med Stuart – arvingen til klanen Macdonald. Samme dag som hennes forlovelse offentliggjøres, får hun telefon fra bestemora Sofia, som også har en viktig kunngjøring. Hun skal gifte seg med sin mangeårige kjæreste Celia.

Eva frykter nå at bestemora Sofias giftemål skal ødelegge drømmene hennes om en plass i den ultrakonservative klanen Macdonald. Sofia bestemmer seg for å reise hjem for å stanse bryllupet, og får hjelp av Celias sønn Jorge som har sine egne grunner til å hjelpe henne med dette. Dette er starten på en historie full av intriger, familiekaos og absurde situasjoner.

Bestemødrene er kjente og populære skuespillere som har fått mange priser og stor anerkjennelse for sin innsats både på teaterscenen og på filmlerretet. Verónica Forqué (66) var med i Pedro Almodovar-filmen «Hva har jeg gjort for å fortjene dette?» (1984), og spilte også hovedrollen i hans «Kika» (1993), som hun vant Goya-prisen for som beste skuespiller. «Salir del Ropero» ble Rosa María Sardá siste film. Hun døde i fjor sommer 78 år gammel av lymfekreft. Også hun har spilt i en av Almodovars filmer, i «Alt om min mor» (1999).

«Bestemor kommer ut av skapet» er laget av regissøren Ángeles Reiné som også har skrevet manus. Dette er hennes første spillefilm. I et intervju med pressen forklarer hun at bakgrunnshistorien for at de to bestemødrene ikke har giftet seg før, til tross for at de har elsket hverandre i mange år, er at de var forfulgt under Francos fascistregime og ikke kunne fortelle noen hvordan de hadde det. Men nå som de er blitt gamle, er de endelig i stand til å fortelle sin historie og gjøre som de vil.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Powered by Labrador CMS