Film

Will og Harper på tur

Skuespiller Will Ferrell og transvenninnen Harper Steele legger ut på tur i dokumentaren «Will & Harper».

«Will & Harper» er en av de 10 mest sette filmene på Netflix i Norge akkurat nå.
Publisert

Den verdenskjente skuespilleren Will Ferrell har vært venn og kollega med Harper Steele, kjent som tekstforfatter på tv-programmet Saturday Night Live, i en årrekke.

I en alder av 61 kom Steele ut som transkvinne, etter et langt liv med kjønnsdysfori. Steele fortalte nyheten til kompisen Ferrell i en e-post, og det 30 år lange vennskapet gikk inn i en ny æra.

Vennskapet deres dokumenteres nå i filmen «Will & Harper», hvor venneparet legger ut på en biltur som tar dem gjennom USA.

Filmen var Ferrels idé.

På topp 10 i Norge

Først takket Harper nei. Hun liker nemlig ikke å være foran kamera. Men etter hvert som de snakket om prosjektet, og Harper så hvordan stadig nye lover i delstater i USA stakk kjepper i hjulene for transfolk og andre skeive, ombestemte hun seg.

Nå er filmen klar på Netflix, og Harper er klar på at det å ha Ferrell på laget gjør at filmen får stor nedslagskraft.

– Jeg tenkte at jeg kunne bruke denne kjendisen, som når ut til et mye større publikum enn jeg klarer, til å nå ut til folka som innfører disse lovene, sier Steele i et intervju med The Guardian

Harper Steele sier at det å ha en berømt skuespiller og et kamerateam med seg er noe helt annet enn en transperson som gjør det på egen hånd.

– Og jeg har penger, som betyr at jeg kan reise trygt selv om jeg reiser alene. Det er ikke alle forunt. Likevel var jeg redd for det jeg ville finne der ute. Det sier mye om hvordan det er å være trans og hvilke erfaringer vi har, sier hun til BBC.

«Will & Harper» er en av de 10 mest sette filmene på Netflix i Norge akkurat nå.

Powered by Labrador CMS