Ewan McGregor, i midten med solbriller, spiller den kjente designeren Roy Halston i den nye Netflixserien «Halston».

Ryan Murphys nye serie byr på disco, ulykkelig kjærlighet og glitrende aftenkjoler

«Halston» har premiere på Netflix 14. mai.

Publisert

Den nye serien «Halston» følger designeren Roy Halston Frowick (spilt av Ewan McGregor), som tidlig på 70-tallet ble kjent for elegante kjoler og kaftaner. Han blir gjerne kalt «Amerikas første kjendisdesigner», og store stjerner som Elizabeth Taylor, Bianca Jagger og Anjelica Huston ble ofte sett i Halstons kreasjoner.

Klikk bildet og kjøp BLIKK+

Halston begynte karrieren som hattemaker og fikk nasjonal oppmerksomhet etter å ha designet Jacqueline Kennedys pilleeskehatt, som hun brukte under John F. Kennedys innsettelsesseremoni som president i 1961.

Hotpants og Studio 54

Han slapp sin første kolleksjon i 1968 og ble hyllet for sin revolusjonære tilnærming til mote – klærne var minimalistiske og fullstendig uten glidelåser. Designeren var fast gjest på den sagnomsuste klubben Studio 54, i sitt faste festantrekk, hotpants og semsket skjorte.

Halston designet blant annet uniformene til de amerikanske speiderjentene, politiet i New York og USAs olympiske idrettsutøvere i 1973. Skuespillere og modeller som Bianca Jagger, Liza Minelli, Anjelica Huston og Lauren Bacall var bare noen av kvinnene kjent som «the Halstonettes», som fulgte Halston hvor enn han gikk, og bar de feminine, flagrende silkekjolene hans på utallige røde løpere. Halstons aftenkjoler, eller “aftenkaftaner”, er i dag sett på som en av de mest definerende motetrendene på 1970-tallet.

I 1983 signerte han en seksårig avtale med kleskjeden JC Penney, som han skulle designe rimelige klær og parfymer for. Designeren hadde en drøm om å «kle opp alle i Amerika».

Halston, til venstre, var god venn med blant andre Liza Minnelli.

Skeive forhold

Da nyheten om samarbeidet med JC Penney ble offentlig kjent, brøt flere eksklusive butikker med Halston, deriblant prominente Bergdorf Goodman. Rundt samme tid ble Halstons eget motehus kjøpt opp av et større selskap. Han mistet alt, inkludert rettighetene til Halston-navnet.

Historien om Roy Halston fortelles også i dokumentarfilmen «Halston» fra 2019. Netflix-versjonen av Halstons liv blir nok preget av seriens ansvarlige produsent, Ryan Murphy, kjent for serier som «Pose», «American Horror Story», «The Politician», «Hollywood» og «Feud». Og som med alle Murphy-produksjoner ser det ut til at vi kan forvente heite skeive forhold, menn med mørke sinn og emosjonelle utbrudd, og glamorøse kvinner med upåklagelig sminke, klare til å redde dagen.

Powered by Labrador CMS