Homofili i Heimebane

Serien «Heimebane» er endelig tilbake på NRK søndag 17. februar. I denne sesongen er et av hovedtemaene homofobi i fotballen.

Publisert

Serien «Heimebane» er endelig tilbake på NRK søndag 17. februar. I denne sesongen er et av hovedtemaene homofobi i fotballen.

«Det er ikke akkurat noe politisk tema, mer emosjonelt. Vi viderefører dessuten kjønnstematikken fra sesong en, og tar samtalen et hakk videre. Det er veldig hyggelig at så mange likte sesong en, vi håper bare at folk tar med seg entusiasmen videre, idet vi utvider serieuniverset og går dypere inn i tematikken», forteller serieskaper Johan Fasting til Dagsavisen.

Første sesong av «Heimebane» traff godt da den gikk på NRK midt i #Metoo-avsløringene. Den tok opp andre viktige tema også, som kvinner i herrefotball og psykisk helse. Serien handler om utfordringene som den første kvinnelige treneren i eliteserien, Helena Mikkelsen, møter både på og utenfor banen. Handlinga er lagt til Ulsteinvik og det fiktive laget Varg IL.

I sesong to har Helena bevist hva hun er god for, så nå fokuserer historien mer på enkeltpersoner på laget. Vi får også se hvordan Varg takler økonomien etter at hovedsponsor Bjørn Ove Tangsrud trakk seg da Helena fikk jobben tilbake. I tillegg dukker det opp en del nye karakterer.

Ane Dahl Torp spiller Helena, mens John Carew spiller den kjente fotballspilleren Michael Ellingsen, som i flere år har gjort suksess i store utenlandske klubber, men nå er tilbake i Norge og Ulsteinvik hvor han spiller for Varg IL. Bjarte Hjelmeland spiller norsk fotballhistories mest usympatiske investor, Tangsrud. Serien vant Gullruten for både beste dramaserie, beste kvinnelige (Ane Dahl Torp) og mannlige hovedrolle (Axel Bøyum). I tillegg fikk serien også pris for beste lydproduksjon/lyddesign og manus da Gullrutens fagpriser ble utdelt i april. «Heimebane» fikk også prisen for Skandinavias beste dramaserie, under Nordiske Seriedager Awards i september der de danket ut blant annet «Broen».

Powered by Labrador CMS