Simon Amstell. Foto: Matt Frost/Netflix.
Simon Amstell. Foto: Matt Frost/Netflix.

– Ingen har lyst å bli sugd ironisk

«Det eneste problemet jeg har i livet nå ... er at jeg ikke er på MDMA,» erklærer Simon Amstell i humorspesialen «Set Free» på Netflix.

Publisert Sist oppdatert

«Det eneste problemet jeg har i livet nå ... er at jeg ikke er på MDMA,» erklærer Simon Amstell i humorspesialen «Set Free» på Netflix.

«Ingen har lyst å bli sugd ironisk», slår den britiske komikeren Simon Amstell (39) fast i stand up-showet «Set Free» som nylig ble lansert på Netflix.

Komikeren er for mange kjent som programleder i den britiske serien «Never mind the Buzzcocks», hvor han styrte panelet med bitende sarkasme fra 2006 til 2008. Han gjorde også stor suksess i 2009 med humorserien «Grandma’s House» på BBC2, samt serien «Carnage» for BBC hvor Amstell har lagt handlingen til 2067 og Storbritannia er et vegansk samfunn.

Som stand up-komiker er Simon Amstell brilliant og unik. Han har turnert med show som «Do Nothing», «Numb», «To Be Free» og «What Is This?». Og nå er han aktuell med sin Netflix-spesial «Set Free».

Amstell er åpent skeiv, men det er først i «To Be Free» at han virkelig tar tak i og problematiserer det å være ung, skeiv, usikker og følelsen av å miste seg selv. Ikke at han har skjøvet noe under teppet tidligere. Han har snakket om det å være skeiv mange ganger fra scenen, samt at det har dukket opp i «Never Mind The Buzzcocks» og ikke minst i serien «Grandma’s House».

I «Set Free» snakker han om hva det kostet å late som at man var noe annet, en annen, i lang tid, fra han var 13 til 21 år.

«Å lyve i så mange år, konstant, overfor alle du kjenner og du er glad i, vil føre til trøbbel og problemer. Det var noe jeg ikke hadde anerkjent. Når jeg omsider gjorde det, føltes det viktig å snakke om det i det nye showet,» sier Simon Amstell i et intervju med Huffington Post.

At disse historiene og erfaringene kommer nå, er helt naturlig ifølge Amstell.

«Da jeg begynte med stand up som 21-åring, hadde jeg en idé ... Jeg ville være en komiker før jeg ønsket å være en «skeiv komiker». Måten man løser det på er å unngå å gi publikum for mye materiale som kunne gi inntrykk av at jeg var en «skeiv komiker,» forklarer Simon Amstell.

«Set Free» er en fryd for sansene og lattermusklene. Og det er ikke fritt for at du griper etter en pute å gjemme deg bak når Amstell legger ut om famlende forsøk og pinlige øyeblikk, fra sexfester til danseforestillinger: «Jeg gikk for å se en danse greie ... ikke gå å se noe som er en greie» erklærer han i «To Be Free».

Amstell har et flyktig forhold til sin egen far, noe han rasjonaliserer slik:

«Ærlig talt, faren din er bare en mann som har ejakulert.»

Han snakker åpenhjertig om erfaringene sine med MDMA, også kjent som partydopet Ecstasy.Og alle som har sett Amstells tidligere show er godt kjent med hans håpløse romanser og pinlige datinghistorie. Nå har han en kjæreste, noe han snakker varmt om, men som også fører til situasjoner som får publikum til å le hysterisk.

Simon Amstell forteller om en samtale etter en kveld på byen, hvor Amstell hadde lyst å ligge med noen andre enn kjæresten. Kjærestens respons er nydelig: «Vel, jeg er glad du fortalte det til meg. Det du forsøker å si er at du er et menneske.»

«To Be Free» kan ses nå på Netflix

Powered by Labrador CMS