Silvana
Silvana

Oslo/Fusion i dag

Se kortfilmer, spillefilmer og dokumentarer på Cinemateket i dag.

Publisert

I dag byr Oslo/Fusion på dokumentar om Silvana Imam, kortfilmprogram i samarbeid med Inside Out og Jason Barkers dokumentar A Deal with the Universe.

Program torsdag 20. september

A Deal With The Universe
A Deal With The Universe

Tancred: kl. 17, A Deal with the Universe (Dokumentar)

Dette er Jason Barkers, som selv er trans, debutfilm som regissør. Filmen er selvbiografisk og satt sammen av private opptak og videodagbøker. Vi følger Jasons utrolige historie over en 15-årsperiode sammen med ham og partneren, og til han endte opp med å føde sitt eget barn. En grensesprengende film, særlig i måten den gir innsikt i kjønnsidentitet og nye typer foreldre. Storbritannia 2018, 90 min. Regi: Jason Barker, engelsk, utekstet.

Montana
Montana

1985
1985

Lillebil: kl. 18, Inside Out presenterer (Kortfilmer)

Silvana
Silvana

I år samarbeider Oslo/Fusion med Torontos Inside Out-festival som her presenterer et utvalg av de canadiske kortfilmene vist på årets festival. Programmet er kuratert av Inside Outs festivalleder Andria Wilson som også gjester festivalen. Det blir også Q&A etter visningen.

Sauvage
Sauvage

Tancred: kl. 19, Montana | Q&A (Dokumentar)

Etter bestefarens død kommer Efi tilbake til hjembyen for første gang på mange år. Her møter hun Karen, en gift venn av familien. En romanse oppstår mellom de to kvinnene. Selv om den gir Efi livsgleden tilbake, ulmer hemmelighetene hun en gang rømte fra under overflaten. Noa Biron gjør en slående rolletolkning, og Limor Shmila har laget en fantastisk debutfilm om en ung kvinne som blir nødt til å innse at den eneste måten å gi slipp på fortida på, er ved å konfrontere den. Regissør Limor Shmila gjester festivalen og er tilstede på visningen.

Israel 2017, 79 min. Regi.: Limor Shmila. Hebraisk og fransk, engelsk tekst.

Lillebil: kl. 20, 1985 (Spillefilm)

Året er 1985. Unge homofile menn prøver å finne styrke til å fortelle familiene sine at de er døende. Det har gått tre år siden Adrian sist var på besøk hos familien i bibelbeltet i USA, i byen Fort Worth, Texas. Nå skal han hjem for å ferie jul. Han skjuler seg bak en dekkhistorie om et suksessfylt liv i New York, og sliter med å fortelle sannheten om helse og legning. Likevel føler han at han må gjøre det før det er for sent, men det er lettere sagt enn gjort. Yen Tan har med «1985» laget en svært rørende og intim fortelling om en mann i første bølge av aids-krisa.

USA 2018, 85 min. Regi.: Yen Tan. Engelsk, utekstet.

Tancred:kl. 21, Silvana (Dokumentar)

Svenske Silvana Imam har røtter fra Litauen og Syria, er beintøff feminist, åpent lesbisk og en av Skandinavias absolutt største rapartister. Politiske og kompromissløse tekster har gjort henne til en markant stemme, og hun er kåret til både årets artist og årets tekstforfatter i Sverige. I løpet av kort tid har hun gått fra å være undergrunnsartist til å bli et ikon. Med en slik suksesshistorie er det ikke rart at det må lages film.

Sverige 2017, 95 min. Regi: Mika Gustafson, Olivia Kastebring & Christina Tsiobanelis, svensk, engelsk tekst.

Lillebil: kl. 22, Sauvage (Spillefilm)

Leo selger seg på gata i Paris. Han er ung, attraktiv og lever en tilsynelatende bekymringsfri tilværelse på kanten av loven, et liv preget av sex, dop og festing. Det blir imidlertid mer komplisert når han faller for Ahd, som også selger seg til andre menn. Leo prøver å leve som Ahd, som søker et mer normalt liv, men kan han flykte fra egne instinkter? Leo spilles mesterlig av Félix Maritaud («120 slag i minuttet»), og vi følger hans uttrykksfulle ansikt gjennom intense og vakre nærbilder. Filmen gir assosiasjoner til «Love» av Gaspar Noé og «Weekend» av Andrew Haigh. «Sauvage» er regissør Camille Vidal Naquets spillefilmdebut.

Frankrike 2018, 97 min. Regi: Camille Vidal-Naquet. Fransk, engelsk tekst.

 

Billetter og info: oslofusion.no