Pride som jubileum

Buskerud folkehøgskole feirer 110 år i år. Det markeres med Fiskum Pride lørdag 11. mai.

Publisert

Buskerud folkehøgskole feirer 110 år i år. Det markeres med Fiskum Pride lørdag 11. mai.

Ifølge Buskerud folkehøgskole har ingen folkehøyskole tidligere arrangert en pridefestival. Førstkommende lørdag går den første av stabelen, på nettopp Buskerud folkehøgskole.

Fiskum Pride er et valgfagprosjekt og assisterende rektor Eivind Røbekk Hagerup gleder seg til arrangementet.

– Ideen til pridefestivalen kom fra en gruppe elever som ville gjøre dette som en del av valgfaget sitt. De hadde allerede hatt fag som tok opp måter å gjøre verden bedre på. Det tok de videre med å sette i gang denne Fiskum Pride.

Dagen starter med parade som går fra Darbu stasjon til skolen kl. 12.30. Deretter blir det variert program fram til kl. 17. Komikeren Adam Schjølberg er konferansier.

Andre underholdere blir Big Daddy Karsten, Dan-Elias Brevig og dragkollektivet Princessillicious. I tillegg blir det gratis kino, workshops, foredrag og aktiviteter for barn.

– Jeg er utrolig imponert over hva elevene har fått til på den korte tiden. De fleste kjendiser har jo booket kalenderen langt framover, så det var ikke så lett å finne noen som kunne stille på relativt kort tid, sier rektor Røbekk Hagerup og legger til at han håper Fiskum Pride blir en suksess, og at skolen kan fortsette prosjektet også til neste år.

Mer info: Fiskum Pride på Facebook

Powered by Labrador CMS