Publikumssuksess for Oslo/Fusion

Spillefilmen «Mapplethorpe» vant BLIKKs publikumspris.

Publisert

Nærmere 3 000 løste ut billetter når Oslo/Fusion International Film Festival gikk av stabelen for 28. gang. Publikum kåret «Mapplethorpe» til Beste spillefilm.

I løpet av fem dager fikk publikum se nye skeive spillefilmer, dokumentarer og kortfilmer fra hele verden. Det var panelsamtaler og seminarer, samt en rekke arrangementer spredt ut over Oslo.

I år kan Oslo/Fusion melde om publikumsrekord. I løpet av festivalen ble det hentet ut nærmere 3 000 billetter.

Åpningsfilmen «The Miseducation of Cameron Post» var utsolgt, men den har heldigvis premiere på landets kinoer 19. oktober.

– Spillefilmen «Sauvage», som det var knyttet store forventninger til – ikke minst på grunn av mottagelsen den fikk under filmfestivalen i Cannes, solgte ut begge visningene, sier Bård Ydén, interimleder og programansvarlig i Oslo/Fusion.

Tradisjonen tro inviterte Oslo/Fusion også til skolevisninger.

– Vi viste blant annet spillefilmen «Milk» for skoleungdom i Oslo, noe som evar veldig populært, sier Ydén til Blikk nett.

Oslo/Fusion byr på nye filmer hvert år. Filmer som ikke har vært vist på kino eller på strømmetjenester. Det merkes på antallet billetter som selges.

– Og det er grunnen til at vi valgte å legge festivalen til september. Tidligere, da vi het Skeive Filmer, hadde vi festivalen under pride. Men da fikk vi ikke de nye og spennende filmene på programmet.

Det var arrangementer også utenfor festivalområdet på Filmens Hus.

– Blant annet hadde vi etterfest på SLM etter spillefilmen «Mapplethorpe». SLM åpnet dørene for alle og det ble en flott fest. I tillegg var det konsert med Christeene, som også var gjest på festivalen, på Parketeatret som også var populært.

BLIKKs publikumspris

Blikk arrangerte årets publikumspris, hvor man stemte på sine favorittfilmer. To publikumsfavoritter skulle kåres: Beste spillefilm og beste kortfilm.

Stemmene har blitt telt opp og dommen er klar. Her er årets publikumsvinnere:

Beste spillefilm: «Mapplethorpe, regissert av Ondi Timoner. Filmen hadde Europapremiere under festivalen og ble gjestet av filmens regissør på den eksklusive premieren.

Beste dokumentarfilm: «Silvana - Vack mig när ni vaknat», regissert av Mika Gustafson, Olivia Kastebring og Christina Tsjobanelis. Filmen vant også Juryprisen for Beste dokumentarfilm, samt hederlig omtale i kategorien Beste skeive ungdomsfilm på årets festival.

Beste kortfilm: «Call me a ghost», regissert av Noel Alejandro, som også gjestet festivalen sammen med skuespiller Pierre Emö. Filmen ble vist i et spesialprogram som fokuserte på Alejandros filmer.

Det blir trukket en vinner blant stemmesedlene som vinner et årsabonnement på BLIKK. Vinneren blir kontaktet.

Mer info: oslofusion.no