Tales of the City får nytt liv

Netflix lager ny versjon av Armistead Maupins skeive klassiker.

Publisert

Netflix har satt sammen et storslagent stjernelag når de nå skal produsere Tales of the City, basert på bøkene til Armistead Maupin.

Når Netflix annonserte sin nye satsing var det med skuespillere som Murray Bartlett (Looking), Jen Richards (Mrs. Fletcher, Her Story), Daniela Vega (A Fantastic Woman), og RuPaul's Drag Race-vinner Caldwell Tidicue, også kjent som Bob the Drag Queen. I tillegg er Ellen Page også på rollelisten.

Produsent og manusforfatter Lauren Morelli og regissør Alan Poul, som begge er skeive, har satt sammen et skrivelag med kun skeive forfattere og serien vil hente inn en rekke skeive regissører til seriens 10 episoder.

Mannen bak Tales of the City

Amerikanske Armistead Maupin sies å være litteraturhistoriens første forfatter som skrev om lykkelige homoseksuelle. Det gjorde han med boka «Tales of the City» (1978).

Armistead Maupin (73) flyttet fra østkysten til San Francisco for å jobbe for nyhetsbyrået Associated Press i 1971. Friheten og toleransen i sin nye hjemby inspirerte han til å komme ut av skapet i 1974, og til å skrive den første «Tales of the City»-romanen i 1978: «Alle karakterene i dem er meg på forskjellige stadier i livet mitt», sier forfatteren om de skeive karakterene i San Francisco han portretterer gjennom 40 år og ni romaner.

I serien er bøkene «More Tales of the City» (1980), «Further Tales of the City» (1982), «Babycakes» (1984), «Significant Others» (1987), «Sure of You» (1989), «Michael Tolliver Lives» (2007), «Mary Ann in Autumn» (2010) og «The Days of Anna Madrigal» som kom i 2014 og som ifølge Maupin var den siste og avsluttende boka i serien. Boka gikk rett opp på 3. plass på Independent bestselgerliste og på 7. plass på New York Times tilsvarende liste. «The Tales of the City»-bøkene er oversatt til ti språk (ikke norsk) og er solgt i mer enn seks millioner eksemplarer.

I 2017 kom «The Untold Tales of Armistead Maupin», en dokumentar om mannen bak de populære bøkene.

Filmen er en hyllest til en av verdens mest elskede historiefortellere og følger Maupins reise fra en barndom i konservative omgivelser til rollen som lhbt-aktivist og forfatter hvis bøker har inspirert millioner av lesere til å omfavne seg selv og sine skeive liv. Filmen er regissert av Jennifer M. Kroots, som tidligere har laget dokumentaren «To Be Takei», om skuespilleren og aktivisten George Takei.

Nye skeive historier

Den nye Netflix-serien er inspirert av Maupins noveller, men vil også bringe nye historier lagt til dagens San Francisco. Men noen detaljer er for kjære og ikoniske til å oppdatere eller bytte ut.

Skuespillere fra den originale serien vil dukke opp i den nye Netflix-serien. Olympia Dukakis returnerer som husverten Anna Madrigal, mens Barbara Garrick returnerer til rollen som DeDe Halycon Day.

Tales of the City vil ha premiere på Netflix en gang på nyåret.