Urix

Drapssiktet nordmann varetektsfengsles i Finland: – Knust

Nordmannen som er siktet for drapet på den tidligere ishockeyspilleren Janne Puhakka, framstilles onsdag for varetektsfengsling i Västra Nylands tingrett.

Janne Puhakka ble søndag kveld funnet død i sitt hjem i Esbo i Finland. En mann i 60-årene er siktet for å ha skutt og drept Puhakka.
Publisert Sist oppdatert

Det har Västra Nylands tingrett besluttet, ifølge finsk politi.

– Han er knust. Han synes veldig synd på offeret, og offerets familie og nære, sier mannens forsvarer Ville Tuolo til Dagbladet etter rettsmøtet.

Nordmannen deltok i rettsmøtet via videolink sammen med sin forsvarer og en tolk.

Mannen møtte i fengslingsmøte klokken 15 finsk tid, som tilsvarer klokken 14 i Norge. Møtet gikk for lukkede dører, og pressen fikk ikke tilgang. Det var politiet som ba om at rettsmøtet gikk for lukkede dører av hensyn til etterforskningen.

– I sjokk

Retten har gitt påtalemyndigheten en frist til 27. februar neste år med å ta ut eventuell tiltale mot nordmannen, skriver finske Yle.

I praksis betyr det at nordmannen er varetektsfengslet fram til denne datoen. Han kan anke beslutningen om varetektsfengsling, men i drapssaker er det sjeldent at den mistenkte løslates før rettssaken.

Rettsmøtet pågikk i en snau time. I forkant sa forsvareren at nordmannen er i sjokk.

– Han er i sjokk, sa Luoto til VG utenfor politistasjonen i Esbo onsdag.

Forsvareren var ordknapp, men sa at det etter forholdene går greit med nordmannen. Det er ikke kjent hvordan nordmannen stiller seg til siktelsen.

Ifølge Yle virket nordmannen rolig i begynnelsen av rettsmøtet. Han satt med armene i kors og hadde på seg en hvit skjorte og blå jeans.

Samboere

Det var rundt klokken 20 søndag kveld at politiet fikk melding om en voldshendelse i en leilighet i byen Esbo, like vest for Helsingfors i Finland. Da de kom til leiligheten, ble en nordmann i 60-årene pågrepet.

Han er siktet for å ha begått drap med skytevåpen. Mannen som er pågrepet, var samboer med 29 år gamle Puhakka, ifølge finsk politi. Ifølge politiet har den siktede forklart i avhør at han skjøt og drepte Puhakka, og at motivet var knyttet til samlivsbrudd.

Politiet mener drapet ble gjort med forsett og at det skjedde på en spesielt brutal og grusom måte.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS