Flytter tilbake

Publisert

– Pride park i Spikersuppa i år var veldig vellykket. Vi satte besøksrekord, og tilbakemeldingene fra både publikum og våre samarbeidspartnere var overstrømmende positive. Men Spikersuppa blir rett og slett for dyr for oss, sier styreleder Helle Christin Nyhuus i Oslo Pride AS. Oslo kommune stilte Spikersuppa til gratis disposisjon sist sommer, da som erstatningsområde etter at Rådhusplassen ble leid ut til andre i den faste Skeive dager-uka.

Har lært mye

Samarbeidet med Bymiljøetaten om Spikersuppa har vært svært godt både før, under og etter festivalen.– Likevel er det utenfor vår økonomiske rekkevidde å leie Spikersuppa, selv med gode leievilkår. På toppen av en mangedoblet leie, påløper det store ekstraomkostninger til rigging og drift av Pride park i Spikersuppa som vi slipper på Rådhusplassen, sier Helle Christin Nyhuus. Hun påpeker at de uansett har lært mye av å ha Pride park i Spikersuppa ett år. Blant annet har mange bemerket at årets park framsto som mer intim og hyggelig enn tidligere.– Alt dette tar vi med oss når vi nå begynner å planlegge Pride park i 2013. Vi kommer til å ha en mye større bevissthet når vi organiserer parken, blant annet med å etablere ulike soner og skape miljøer som tar hensyn til både dem som vil feste og de som ønsker å ha det litt roligere. Og vi kommer helt sikkert til å ha en utendørs scene igjen i 2013, fastslår Helle Christin Nyhuus.

EuroPride-park samme sted

Skeive dager – Oslo Pride i 2013 starter fredag 21. juni og avsluttes søndag 30. juni. Pride park vil være åpen fra onsdag 26. juni til lørdag 30. juni. Beslutningen om å flytte tilbake til Rådhusplassen innebærer også at festivalparken under EuroPride i 2014 blir samme sted, og det er allerede inngått avtale med kommunen om leie av Rådhusplassen. – EuroPride et gigantarrangement. Det er derfor viktig for oss at parken blir samme sted i 2013 og 2014, slik at vi kjenner område hvor vi skal rigge festivalpark for EuroPride. Og selvsagt ser vi jo at det blir enklere å skalere opp en Pride park på Rådhusplassen. Det blir det behov for når vi inviterer hele Europa til Oslo i juni 2014, sier Helle Christin Nyhuus.