FRIs nye leder, Ingvild Endestad, vokste opp i et kollektiv med tre andre familier og til sammen åtte unger.
FRIs nye leder, Ingvild Endestad, vokste opp i et kollektiv med tre andre familier og til sammen åtte unger.

Vil ivareta yngre medlemmer

En sjelden gang møter du på mennesker som ser forbi noe i øynene dine med en nesten foruroligende klarhet i blikket. Ingvild Endestad er et sånt menneske.

Publisert Sist oppdatert

Ingvild Endestad hadde på ingen måte tatt seieren på forskudd da hun ble valgt til LLHs (nå FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold) nye leder på landsmøtet på Gardermoen i begynnelsen av april. Hun hadde på forhånd sagt at hun ikke ønsket å ta over ledervervet med mindre hun fikk bred støtte på landsmøtet. Og det var nettopp en unison bekreftelse som møtte henne da hun ble valgt som ny leder ved akklamasjon. Det var en rørt nyvalgt leder som kunne reise seg på stolen og takke flokken sin for støtten. Ikke lenger som kommunikasjonsrådgiver i LLH, men som FRIs første leder.

Stemmen fra Harstad har i en årrekke figurert i mediene med en misunnelsesverdig trygghet og tydelighet om alt som har rørt seg innen lhbt. Under landsmøtet ble det også klart for de fleste at Ingvild har en egen evne til å peile seg inn på individet samtidig som hun samler massene. Hun har flere ganger fått høre at hun er for direkte, men direktheten tenderer til å være svøpt i noe klokt. Ingvild Endestad teller 29 årringer, men den effektive alderen synes å være mye høyere.

VOKSTE OPP I KOLLEKTIV

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 måned digitalt kr 89,-

Bestill her

1 år digitalt kr 699,-

Bestill her

1 år Magasin, 11 utgaver i året inkl. digitalt kr 798,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS