Tonje Gjevjon, styreleder i LLH 2019, i prideparaden i Oslo 2015.
Tonje Gjevjon, styreleder i LLH 2019, i prideparaden i Oslo 2015.

Tonje Gjevjon ut av Forbund 48

– Tonje Gjevjon og LLH 2019 er ikke forenelig med hva Forbund 48 står for, sier leder av Forbund 48, Hilde Lysbakken.

Publisert

Loke Aashamar, Tonje Gjevjon og Ola Movinkel har startet den nye organisasjonen LLH 2019 som skal jobbe for lesbiske, homofile og bifiles rettigheter, men mot transrettigheter.

LLH 2019 ledes av Loke Aashamar. Organisasjonens styremedlemmer er Ola Movinkel og Tonje Gjevjon. Gjevjon, kjent fra The Hungry Hearts og som spaltist i Dagbladet, har tidligere frontet Lesbisk Forbund, er tilknyttet Ny Lesbisk Bevegelse, og er ifølge Brønnøysundregistrene nestleder i Forbund 48, som er registrert i Trondheim.

Ifølge Brønnøysundregistrene skal Forbund 48 «Jobbe for rettighetene til personer med annen seksuell referanse enn heteronormalitetsstandarden. Lesbisk, homofil, bifil eller trans. Drive rådgivning, konsulentarbeid, foredrag, informasjon og politisk arbeid. Mindre tettsteder utenfor hovedstaden med fokus på distrikt. Herunder rådgivning, konsulentarbeid, foredrag m.m

Den beskrivelsen står i sterk kontrast til LLH 2019s formål, som ifølge Brønnøysundregistrene «skal aktivt fremme LHB personers rettigheter og interesser i det norske samfunnet. Bidra til å spre kunnskap om at kjønn er binært og ikke et spekter. Kjønnsidentitet er en sosial konstruksjon. Vi ser ingen konflikt mellom heteronormativet og homofil legning

Finner ny nestleder

Etter publisering av nyheten om LLH 2019 tok lederen av Forbund 48 kontakt med Blikk for å oppklare.

– Tonje Gjevjon og LLH 2019 er ikke forenelig med hva Forbund 48 står for, sier leder av Forbund 48, Hilde Lysbakken til Blikk.

– Vi er i dag ikke en aktiv organisasjon, men det forandrer ikke nødvendigheten av å umiddelbart gjøre endringer i styret der Tonje Gjevjon er nestleder, sier Lysbakken.

– Vi vil så fort det er mulig erstatte henne med en ny nestleder som har et «sunt forhold til menneskets variasjoner innen seksuell utfoldelse og selvbilde», forklarer Hilde Lysbakken.

Powered by Labrador CMS