FRI

– FRI er et team

– Organisasjonen har hatt noen utfordrende år, og hovedmotivasjonen min er bidra positivt inn i den situasjonen FRI er i nå, sier Hilde Arntsen. Lørdag kan hun bli valgt som ny FRI-leder.

– Hvis jeg blir valgt så er det som en del av ledelsen i FRI, som vil bestå av sentralstyret og meg som leder, sier Hilde Arntsen.
Publisert Sist oppdatert

– Jeg har vært med i, og fulgt organisasjonen på ulike måter i mange år. Og nå er vi her, sier Hilde Arntsen om ledervervet i FRI hun har stilt seg til disposisjon for.

Ledervalget og valg av nytt sentralstyre skjer på et ekstraordinært landsmøte på Gardermoen lørdag 2. desember. At valgkomiteen har utpekt Arntsen handler om at hun har kvalifikasjonene som organisasjonen har etterspurt.

– Jeg har hatt det i magen en stund, det skal jeg innrømme. At jeg på et eller annet tidspunkt ville engasjere meg igjen og stille meg til disposisjon for verv i FRI, sier Arntsen som i dag jobber for ombudet for barn og unge i Viken. Hun er utdannet grunnskolelærer og har jobbet med kompetanseheving om kjønns- og seksualitetsmangfold fra 2015-2021 i FRIs Rosa kompetanse, som rådgiver, tiltaksleder og avdelingsleder

– Det har vært fint å ha litt avstand til organisasjonen i noen år, men når situasjonen ble slik den ble, at FRI-lederen gikk av i høst og valgkomiteen tok kontakt med meg, brukte jeg noen dager på å tenke. Jeg kom fram til at jeg takker ja til ledervervet. Det føles riktig. Så er det opp til landsmøtet å avgjøre.

Teamarbeid

Striden rundt FRI som organisasjon og avgangen til leder Inge Alexander Gjestvang, vil ikke Arntsen gå inn på nå.

– Det er ikke hensiktsmessig. Organisasjonen har hatt noen utfordrende år, og hovedmotivasjonen min er bidra positivt inn i den situasjonen FRI er i nå. Fokuset skal ligge på sakene som ble vedtatt i arbeidsprogrammet i fjor, og det er mye viktig arbeid som skal gjøres.

Som leder er hun opptatt av å være en del av et team.

– Hvis jeg blir valgt så er det som en del av ledelsen i FRI, som vil bestå av sentralstyret og meg som leder. Vi skal jobbe sammen. Jeg er veldig glad for innstillingen valgkomiteen har kommet med, det er folk med mye kompetanse og verdifull erfaring.

Konverteringsterapi

7. desember blir forbudet mot konverteringsterapi vedtatt i Stortinget. Lovforslaget har blitt jobbet lenge med, ikke bare av regjeringen, men også organisasjoner som FRI. Arntsen er glad et forbud omsider kommer på plass. Ikke minst fordi hun selv har erfaring på området.

– Denne loven betyr mye. Jeg har selv religiøs og kristen bakgrunn, og jeg har selv satt meg i situasjoner der jeg har bedt om forbønn og helbredelse for min skeivhet, en slags konverteringsterapi. Som ikke fungerte, selvfølgelig. Jeg har kjent på kroppen de konsekvensene det kan medføre. Denne loven kommer selvsagt alt for seint, men nå er vi der. Det er bra.

FRIs internasjonale arbeid

Russland går nå inn for å kriminalisere skeive, og i en rekke land i verden går det bakover med hensyn til skeives rettigheter. FRI har lenge jobbet internasjonalt, og det er et område Arntsen mener FRI må fortsette å jobbe med.

– Det er aldri slik at samfunnet går i én retning samtidig, og det er det spenningsfeltet interesseorganisasjoner står i. På noen områder får man gjennomslag for konkrete endringer, mens på andre områder ser man at det går i fullstendig feil retning. Det oppleves som at det stormer på veldig mange kanter nå, samtidig som er det mye positivt som skjer. FRIs internasjonale engasjement, sammen med andre interesseorganisasjoner, er uansett viktigere enn noensinne.

Powered by Labrador CMS