«Hva er det som gjør at dere kommer akkurat nå?», er det første Anne Kyong Sook Øfsti spør par om når de kommer til terapi.
«Hva er det som gjør at dere kommer akkurat nå?», er det første Anne Kyong Sook Øfsti spør par om når de kommer til terapi.

PARTERAPI

Når lesbepar sliter med ikke å bli «sett» av den andre, og når homsepar strever med at bare den ene vil ha et åpent forhold, kan redningen være parterapi. Eller å gå. – Altfor mange bare holder ut fordi de ikke tør eller vil gå, sier parterapeut Anne Kyong Sook Øfsti.

Publisert Sist oppdatert

Akkurat der, i det overordnede, er det ikke forskjell på utfordringene i skeive og heterofile kjæresteforhold. Men noen utfordringer er mer typiske for skeive, ifølge Anne Kyong Sook Øfsti (58), førsteamanuensis ved Fakultet for sosialfag ved VID vitenskapelige høgskole i Oslo.

– Det hender oftere at menn, altså homsene, sliter mer med at den ene parten vil ha et åpent forhold mens den andre ikke vil det. Mens kvinner kan være sensitive for kommunikasjonen. Altså at to kvinner er mer vare for krenkelser og det å bli sett og hørt, sier familieterapeuten som selv er lesbisk.

Hun understreker likevel at dette er hennes inntrykk, og at hun ikke egentlig vil generalisere slik. Men det er altså disse tendensene hun har merket seg.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 måned digitalt kr 89,-

Bestill her

1 år digitalt kr 699,-

Bestill her

1 år Magasin, 11 utgaver i året inkl. digitalt kr 798,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS