Oslo fagottkors siste sommerkonsert ble avsluttet til stormende jubel og trampeklapp på Chat Noir lørdag kveld.

Det helproffe showet, regissert av Thomas Glans kunne like godt ha vært et Broadway-show. Hver minste detalj var nøye gjennomtenkt og både sanger, dans og kostymer satt som ei kule.

Publikum sang med og latteren satt løst i den fullsatte salen. Humoren vær aldri platt, men selvironisk, med dybde, og noe alle kunne kjenne seg igjen i.

Alle i koret bidro med sin historie som sammen ble til et potpurri av kjente og kjære låter, sunget klokkerent og vakkert.

De fleste fikk tårer i øynene da Fagottene hedret Orlando-ofrene med en nydelig salme.

Etter en variert, fargerik og spektakulær konsert ville publikum ha mer. I høye hæler og flotte kostymer, ga koret flere ekstranummer. Aldri har menn i stiletthæler sett bedre ut. Etter konserten minglet fagottene i foyeren med resten av det feststemte publikummet.

– Publikumsresponsen har vært overveldende. Sanger fra livet og ned har blitt tatt i mot på en fantastisk måte. Det har kort og godt vært stort å stå på scenen, møte publikum og lese sosiale medier. Vi har det supergøy og kjenner samtidig at vi gjør noe som har betydning, sier Frode Løvik i Oslo fagottkor.
– Vi gleder oss til julekonsertene i Folketeateret. Spennende med nytt og større lokale som gir oss nye utfordringer vi kan bryne oss på. Vi vil uansett gjøre alt vi kan for å skape fagottal julestemning, avslutter Løvik.

Juleforestillingene blir på Folketeateret i år. Dermed flytter fagottene fra Lillborg kirke til en mye større scene og tar steget opp til proffene, der de hører hjemme.

Fagottkonsert from Helle Aasand on Vimeo.