Forsmak på Skeive Ski

Publisert

Vil du teste skiteknikken før Hemsedal i mars? Torsdag 23. januar inviterer Skeive Ski alle skientusiaster opp til Oslo Vinterpark ved Tryvann. Skeive Ski slår med miniarrangementet an tonen til den store skifestivalen 13 -16. mars. – I tillegg til å være sosialt og en mulighet til å treffe andre folk som skal på Skeive Ski, er dette en anledning til både å teste svingteknikk og komme i form til Hemsedal. Vi har base på Godt Brød, så det blir afterski også, frister markedsansvarlig John Aurtande. – Ta t-banen fra Majorstuen som går kl 17.11 (se etter et stort Skeive Ski-flagg). Det er selvfølgelig også mulighet for å kjøre bil og parkere på Tryvann, opplyser Aurtande.

Sikre deg plass

Styret i Skeive Ski oppfordrer folk til å melde seg på skifestivalen i Hemsedal så snart som mulig for å sikre seg plass. Påmeldingen skal være over forventning, så det er ingen grunn til å vente hvis du allerede har planlagt å dra. – Påmeldingsfrist er 1. februar. Hvis folk ikke har bestemt seg før den tid, kan vi ikke garantere plasser. Men vi skal selvfølgelig gjøre vårt beste for å få overnatting til alle som har lyst, understreker Aurtande.

Skilek og moro

Skeive Ski ønsker å være et alternativ til tradisjonelle Skeive Dager og andre større arrangementer i de store byene. – Vi henvender oss både til de som er ivrige skiløpere, og de som ikke er så erfarne i løypa. Det viktigste er å komme seg ut, være sammen og ha det gøy. Skeive Ski følger tradisjonene fra Morgedal og Sondre Norheim, og arrangørene lover masse moro og sosialt samvær både i og utenfor skibakkene. – Norge har lange tradisjoner for ski og friluftsliv, noe som ligger dypt i den norske folkesjela. For Sondre Norheim handlet det om skilek, noe som Skeive Ski vil videreføre. Under festivalen tilbys det gratis instruksjonskurs i alpint og snowboard, det arrangeres også parallellslalåmkonkurranse. Det handler om å utfordre seg selv og samtidig ha det gøy – uansett nivå eller forutsetninger, sier Aurtande.

Egen jentefest

Programmet for Skeive Ski er så godt som klart. Tvillingene og tv-kjendisene Ivar og Frank Fallander kommer og Kings of Norway (tidligere Konger for en kveld), DJ Luis Molinari, DJ Lisa &Lisa og Soulshiver skal også bidra til å løfte skipublikummet til nye høyder. Nytt av året er fest for bare jenter og filmvisning i samarbeid med Skeive Filmer. Fredag 14. mars inviterer So til egen jentefest, og DJ Fride og DJ Paris skal kickstarte dansegleden. Tradisjonen tro arrangeres den store skifesten på Stavkroa lørdag 15. mars - med flere djs. Søndag før utsjekking snurres det skeiv film. I tillegg jobber Skeive Ski med å få to gjester over fra Russland til det mest seriøse innslaget på programmet, Skeivland, der lhbt-personers levevilkår i Russland blir tema. – Vi har invitert to av lederne i Russian Open Games som holdes i Moskva fra 26. februar til 2. mars. Vi har søkt om støtte fra Fritt Ord til reise og opphold for de russiske gjestene. Svar får vi i løpet av februar, opplyser Aurtande. Mer info, påmelding og program: skeiveski.no