Skeivt Kulturår

Musumsdirektør Cecilie Øyen ved Preus Fotomuseum åpner utstillingen «Over regnbuen». Utstillingen er hovedmarkeringen av museets satsing på Skeivt kulturår.
Musumsdirektør Cecilie Øyen ved Preus Fotomuseum åpner utstillingen «Over regnbuen». Utstillingen er hovedmarkeringen av museets satsing på Skeivt kulturår.

’’ Hun kom som en hvirvelvind

I forbindelse med Skeivt kulturår viser nå Preus museum utstillingen «Under regnbuen». Siste helga i august inviterer museet også til en «Queer edition» av Fotografiets dag.

Publisert

Årets festivalutstiller på Preus museum er Paulina Tamara, en bergensbasert kunstner og fotograf som hovedsakelig undersøker identitet og (skeiv) kultur gjennom bildene sine. Helga 26. og 27. august inviterer Preus museum publikum til en «queer edition» av Fotografiets dag 2022 der de kan se hvordan Tamara har sett på de historiske fotografiene til Marie Høeg og Bolette Berg med et nytt skeivt blikk. Utstillingen «Marie & Bolette + Paulina» monteres utendørs og avdukes samtidig.

Paulina Tamara har en master fra University for the Creative Arts - UCA i London. Hun har stilt ut på museum og flere av Norges samtidsgallerier, blant annet deltok hun på utstillingen «Skeivt uteliv» på Kulturhistorisk museum i Oslo under Oslo Pride i 2017. Utstillingen ble også vist på Universitetsmuseet i Bergen under Regnbuedagene i Bergen i 2018. Paulina har også et arkivprosjekt gående der hun portretterer det skeive miljøet i Norge i serien kalt «Dei andre», som også vises i utstillingen «Over regnbuen».

En «privat» eske

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Powered by Labrador CMS