I seks år jobbet
M. Sharkey med «Queer
kids in America», et
fotoprosjekt som
dokumenterer lhbt+
ungdommer i USA.
I seks år jobbet M. Sharkey med «Queer kids in America», et fotoprosjekt som dokumenterer lhbt+ ungdommer i USA.

New Queer Photography

I boka «New Queer Photography» portretterer over 40 fotografer skeive liv og folk på sine helt unike måter.

Publisert

I dagens mainstream-kultur kan det tilsynelatende se ut som at alt som er skeivt omfavnes. Men skraper vi litt i overflaten, viser det seg at det også finnes et rikt skeivt liv i randsonen utenfor det såkalte «akseptable. Butche lesber, trans femme, ikkebinære og melaninrike skeive er bare noen av identitetene som nå har sin plass i det alternative lhbtq-miljøet. Det er deres perspektiv og liv som er temaet for den nye fotoboka «New Queer Photography». Samtidig dokumenterer den at det å være homofil eller lesbisk, fortsatt kan føre til marginalisering, isolasjon, stigmatisering og vold i visse land og lokalsamfunn.

Alt startet for omtrent fire år siden da Benjamin Wolbergs jobbet for forlaget Taschen med å lage av en bok om kroppsfotografering med bilder fra 1950-tallet, som var ment å appellere til et homofilt publikum. Han som selv hadde vokst opp i Bayern på 80- og 90-tallet, hadde en oppfatning av estetikk, skjønnhetsideal og definisjon av maskulinitet som i høy grad tilsvarte estetikken i kroppsfotografering fra 50-tallet: kjekke, sunne, sterke og muskuløse menn.

– Men i løpet av arbeidet med kroppsboka spurte jeg meg selv: «Hvordan ville en bok med moderne skeive bilder se ut?», forteller Benjamin Wolbergs til Blikk.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 måned digitalt kr 89,-

Bestill her

1 år digitalt kr 699,-

Bestill her

1 år Magasin, 11 utgaver i året inkl. digitalt kr 798,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS