I seks år jobbet
M. Sharkey med «Queer
kids in America», et
fotoprosjekt som
dokumenterer lhbt+
ungdommer i USA.
I seks år jobbet M. Sharkey med «Queer kids in America», et fotoprosjekt som dokumenterer lhbt+ ungdommer i USA.

New Queer Photography

I boka «New Queer Photography» portretterer over 40 fotografer skeive liv og folk på sine helt unike måter.

Publisert

I dagens mainstream-kultur kan det tilsynelatende se ut som at alt som er skeivt omfavnes. Men skraper vi litt i overflaten, viser det seg at det også finnes et rikt skeivt liv i randsonen utenfor det såkalte «akseptable. Butche lesber, trans femme, ikkebinære og melaninrike skeive er bare noen av identitetene som nå har sin plass i det alternative lhbtq-miljøet. Det er deres perspektiv og liv som er temaet for den nye fotoboka «New Queer Photography». Samtidig dokumenterer den at det å være homofil eller lesbisk, fortsatt kan føre til marginalisering, isolasjon, stigmatisering og vold i visse land og lokalsamfunn.

Alt startet for omtrent fire år siden da Benjamin Wolbergs jobbet for forlaget Taschen med å lage av en bok om kroppsfotografering med bilder fra 1950-tallet, som var ment å appellere til et homofilt publikum. Han som selv hadde vokst opp i Bayern på 80- og 90-tallet, hadde en oppfatning av estetikk, skjønnhetsideal og definisjon av maskulinitet som i høy grad tilsvarte estetikken i kroppsfotografering fra 50-tallet: kjekke, sunne, sterke og muskuløse menn.

– Men i løpet av arbeidet med kroppsboka spurte jeg meg selv: «Hvordan ville en bok med moderne skeive bilder se ut?», forteller Benjamin Wolbergs til Blikk.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Powered by Labrador CMS