Fra Oslo til Copenhagen Pride

Nils Bech, KUUK og Sam & Sky spiller på Copenhagen Pride denne uka.

Publisert

Copenhagen Pride, som går av stabelen 15. til 20. august er den største og mest ambisiøse pridefestivalen København har sett noensinne. En hel uke skal København pakkes i regnbuer, mangfold og kjærlighet ifølge arrangørene.

Det offisielle programmet starter tirsdag 15. august, men det blir en tyvstart allerede mandag 14. august kl. 17. Da inviterer Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen til «Run with pride.» På sin egen Facbook-side skriver statsministeren:

«Snør løbeskoene og Run With Pride fra Marienborg på mandag. Alle skal behandles med respekt, uanset hvem man elsker, og hvordan man lever sit liv. Det er en helt grundlæggende værdi for mig. Hvis du vil markere dette budskab, vil jeg gerne invitere dig med på løbeturen Run With Pride på mandag, hvor vi fejrer mangfoldighed og retten til forskellighed. Det er min måde at tage hul på Copenhagen Pride, der altid er fyldt med fest, farver og vigtig debat.»

Sentrum av Copenhagen Pride er Rådhuspladsen hvor det som vanlig blir Pride Square, og Pride Stage med konserter og underholdning. På Pride Square er det også et debattelt hvor det hele uka vil være et eget menneskerettighetsprogram, med alt fra debatter til workshops, samt foredrag og andre aktiviteter.

Fra Oslo Pride til København

På Pride Stage er det underholdning og konserter hver eneste kveld. Onsdag 16. august går arrangementet From Oslo With Love av stabelen.

KUUK.
KUUK.

Det er Oslo Pride som har satt sammen programmet denne kvelden og kjente navn fra Norge står på scenen. Nils Bech, som nylig spilte på Øyafestivalen – en konsert som fikk kritikerne til å trille seksere – troner øverst på plakaten denne kvelden. Nils Bech har tatt danskene med storm, noe som delvis skyldes tv-serien SKAM, men også på grunn av albumet «Echoes.»

Oslo Pride har også booket gruppa KUUK til konserten From Oslo With Love. KUUK er en gjenganer i pridesammenheng, både i Oslo og på Træna. KUUK hadde for øvrig videopremiere på Blikk Nett da de slapp sin siste singel «Klitt Hopp.»

Årets norske pridelåt, som spilles på alle norske pridefestivaler i år, har tittelen «Skammens Diskotek» og signert duoen Sam&Sky. Onsdag 16. august får København også muligheten til å danse til pridelåta.

Katya Zamolodchikova.
Katya Zamolodchikova.

På programmet står også det norske bandet Cloudbusting. GlitterFitter, som mange stiftet bekjentskap med under Oslo Pride i sommer, tar også turen til Copenhagen Pride for å spre glitter og sitt manifest mot diskriminering og fordommer.

Fra Drag Race til København

RuPaul’s Drag Race har en stor fanbase i Danmark og det blir nok tett foran scenen når Drag Race-stjerna Екатерина Петроóвна Замолоóдчикова , også kjent som Yekaterina Petrovna Zamolodchikova - eller bare Katya, går på scenen på #80sLadies fredag 18. august på Pride Square. Copenhagen Pride lover bøttevis med 80s Realness og Katya har med seg en rekke danske dronninger på scenen denne kvelden.

Skulle du være av de som foretrekker aktiviteter av den mer alternative sorten, så fortvil ikke. Copenhagen Pride har noe for en hver smak. Fredag 18. august inviterer Bøssehuset i fristaden Christiania til Pride Pre-Party. Festen er en oppvarming til lørdagens parade og Bøssehuset lover skjønne mennesker og lekker musikk.

SLM København inviterer til Full Fetish Party – Pride Edition. Her er det streng dresskode og kun adgang for menn.

Paradedagen

Lørdag 19. august bør du rulle ut av senga tidlig, eller komme deg ut av døra fra festen du har vært på, så du rekker fram til Frederiksberg Rådhusplads før kl. 11. Da er det nemlig paradeoppvarming med Master Fatman. Paraden er ventet å gå kl. 13 og går ruten Allégade, Frederiksberg Allé, Vesterbrogade, Hammerichsgade, Jamers Plads, Vestervoldgade og ender på Københavns Rådhusplads/Pride Square rundt kl. 15.

Etter paraden er det et hav av ulike tilbud, fra gatefest i Studiestrædet og utenfor Centralhjørnet, til Merry-Go-Rave: Under the Rainbow for barn og foreldre på Postbox i Bernstorffsgade, samt Love Fest i Sankt Peders Stræde. SLM København avslutter Copenhagen Pride med Pride Party, mens Copenhagen Prides offisielle pridefest går av stabelen i Søåavillionen i Gyldenløvesgade, hvor djs Glitter Boys, Bronx & Ashibah og Kings of the Universe spiller.

For fullstendig program og informasjon, sjekk: Copenhagen Pride 2017