FYC going Queerdo rører på seg igjen. Fredag 4. mars blir hemningsløs festing, bra musikk og masse kunst i Skippergata 22 i Oslo.

I 2006 fikk Oslo en smak av queerklubblivet i London da klubbkonseptet Upopulær åpnet dørene. Bak Upopulær stod Wenche Yoon Wolden og Matthew Anderson, som begge hadde bodd flere år i London.

Upopulær markedsførte seg som «en arena for polyseksuelle mediehorer, artsy fartsy moteslaver, kunstspirer, rockejenter og rockegutter» – og de tiltrakk seg et fargerikt publikum. På scenen stod band som Fitts for Fight og Real Life Ex, mens Wenche og Andrew selv spilte musikk under dj-navnet m+w.

Klubbkonseptet gikk fra å være Upopulær til å bli en suksess. Da var det bare én ting å gjøre. Legge klubben død.
– Vi ble lei, rett og slett, sier Yoon Wolden til Blikk nett og forteller at hvilepausen varte et knapt år.

Ut av ruinene til Upopulær oppstod et nytt klubbkonsept i 2010: Fuck Yeah Cuntchitas (FYC), fortsatt med Wenche Yoon Wolden i førersetet.

Kollektiv med bra damer
Med tiden slo FYC seg sammen med et annet skeivt klubbkonsept, Queerdo. FYC going Queerdo, som nå driftes av Wenche Yoon Wolden, Thisbe Verner-Carlsson, Senta Rebecca og Frank, har siden arrangert uregelmessige klubbkvelder på de merkeligste steder – og nå som klubben har ligget i dvale en stund er det på tide med ny fest på en ny arena.

FYC going Queerdo inviterer til fest fredag 4. mai i baren Skippergata, Skippergata 22.
– Utestedet Skippergata hadde jeg aldri hørt om, men når jeg var i strøket der nede i sentrum for første gang, så minnet det meg om Berlin, sier hun og sammenligner Skippergata og området rundt med det alternative undergrunnslivet i Berlin.

Selv har Yoon Wolden lang klubberfaring fra London, hvor hun vanket på klubber som Nag Nag Nag, Club Motherfucker og Boom Box – klubber hvor pøntesjuk var en hedersdiagnose og klubber som inspirerte Yoon Wolden til å starte Upopulær og FYC.
Nag Nag Nag av duoen Jonny Slut og Fil OK gjorde et comeback nylig og er en klar pekepinn på at utagerende festing er i vinden igjen.

Og utagerende og skeiv festing er så absolutt i vinden her hjemme også. FYC going Queerdo er et bevis på det.
– Jeg er jo en klubbveteran nå, men jeg merker det også på de unge, at det er stor festlyst nå. Musikken de yngre liker nå minner også veldig om musikken vi hørte på når vi danset på Nag Nag Nag i London

Når FYC going Queerdo åpner dørene fredag 4. mars blir det blant annet tombola og kunst – masse kunst.
– Vi er så heldige å ha et knippe bra folk med oss på laget, sier Yoon Wolden og ramser opp kunstnere som Eva Rosa Hollup, Andrea Wikhammer Heir, Rebecca Szabo Onstad, Ksenia Aksenova , Linn Aasne, Sirin Winge og Une Tjønnås.

– Vi har alltid hatt som mål å vise fram bra damer innen kunst og musikk – og det fortsetter vi med nå. Det blir utstilling og kunst over alt i Skippergata denne fredagen, sier Wenche Yoon Wolden.

FYC going Queerdo, fredag 4. mars, kl. 22, Skippergata 22, Oslo
Djs FYC, Frank og Same. Visuelle inntrykk av Espen Moe FYC.

Mer info: FYC going Queerdo på Facebook