Urix

Minister Caroline Cayeuxs «uheldige» uttalelser om homofile, har styrket kampen for lhbt-rettigheter i Frankrike.
Minister Caroline Cayeuxs «uheldige» uttalelser om homofile, har styrket kampen for lhbt-rettigheter i Frankrike.

Frankrike får lhbt-ambassadør

Publisert

GLOBAL AVKRIMINALISERING av skeive er målet når Frankrikes statsminister, Elisabeth Borne, vil utnevne en fransk lhbt-ambassadør innen utgangen av året. Nyheten kom under 40-årsmarkeringen 4. august for landets avkriminalisering av homofili. Ambassadørens oppgave skal være å øve press på myndigheter i hele verden for å sikre rettsikkerheten til skeive minoriteter.

I tillegg lovet Borne tre millioner euro (i overkant av 30 millioner kroner) som skal brukes på å etablere ti nye lhbt-sentre i tillegg til de 35 som allerede finnes i landet. Statsministerens kunngjøring kom i kjølvannet av at en minister i hennes regjering hadde kommet. med det mange mente var en stigmatiserende kommentar. Caroline Cayeux mente i 2013 at homoekteskap og adopsjon var «i mot naturens orden», og ble som ny minister spurt av pressen om hun fortsatt mente dette, og svarte at hun urettferdig hadde blitt tillagt fordommer, og la til at hun har «mange venner blant disse menneskene».

«Disse menneskene»-uttalelsen ble møtt med hard kritikk fra lhbt-aktivister som krevde at hun gikk av. Mer enn 100 offentlige personer signerte en appell som stiller spørsmål ved hvorfor hun fortsatt sitter i regjeringen. Blant underskriverne var parlamentsmedlemmer, ordførere, en olympisk medaljevinner, en tidligere statsminister, samt journalister, advokater og medlemmer av det sivile samfunn.

I det som kan ha vært et forsøk på å roe gemyttene, kalte Borne Cayeuxs kommentarer for «uheldig», og gjorde det tydelig at den franske staten støtter lhbt-befolkningen: «Presidentens tilnærming, min egen tilnærming og regjeringens tilnærming til dette er ikke tvetydig – vi vil fortsette å kjempe for framgang i lhbt-rettigheter.»

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Powered by Labrador CMS