Pride

Stemte mot prideflagging i Oslo-bydel

I Stovner bydel foreslo Rødts lokallag at bydelen skulle slutte med Pride-flagging. Fikk støtte av FrP-laget. Rødtrepresentantene har nå trukket seg.

Publisert Sist oppdatert

Aftenposten melder fredag at da bydelsutvalget i Stovner bydel skulle stemme over offentlig flagging i bydelen torsdag, foreslo Rødts representant å kutte ut prideflagging.

Bydelen har flagget under Pride siden 2020.

Rødts representant, Mehtab Afsar, begrunnet forslaget med at noen i bydelen opplever flaggingen ekskluderende.

Aftenposten siterer ham også på at «kampen mot rasisme, kvinneundertrykking, miljørasering og diskriminering på grunn av seksuell legning, må fortsette. Det er avgjørende kamper, uavhengig av å koke det ned til kun heising av enkelte flagg.»

Videre sa han «om enkelte ting blir oppfattet som ekskluderende, må man kunne ha den tanken i hodet.»

Begrunnet med kostnad

Frp-representant Kai Magne Melhus begrunnet, ifølge Aftenposten, sin motstand mot prideflagging med at han var imot endringene i flagglovgivingen fra 2021.

Mens den andre Frp-representante, Ombir Upadhyay, sa til Aftenposten etter møtet at  «det for Frp var av kostnadshensyn at de stemte mot forslag.» Hvorpå han fremholdt at de var for Pride, og at han selv deltok under «Pride-dagene». 

Bydelen stemte for å fortsatt flagge under Pride, med 11 mot fire stemmer. Partiene som stemte for var Høyre, Arbeiderpartiet og SV.

Trukket seg

I etterkant har Rødt Oslo gått offentlig ut og sagt at de støtter flagging under Pride. På Facebook melder de at:

«Begge representantene i bydelsutvalget på Stovner har tatt konsekvensen av denne uenigheten og har trukket seg fra sine verv i Rødt Stovner og har meldt seg ut av Rødt.»

På egne hjemmesider viser Rødt Oslo til partiprogrammet, og det presiseres at flagging både er «en solidaritetshandling og en feiring av mangfold.»

 

Powered by Labrador CMS