«Fryktløs kunnskap»

Universitetet i Oslo og Høgskolen i Oslo og Akershus deltar i Pride-paraden for første gang.

Publisert

Universitetet i Oslo (UiO) deltar i årets parade sammen med Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) under parolen «Fryktløs kunnskap.» Utdanningsinstitusjonene har tidligere deltatt under arrangementer på Pride House, men har ikke vært med i paraden før.

Ivaretar åpenhet og mangfold

Kunnskap står sentralt i kampen mot fordommer og for menneskerettigheter. Like muligheter til å påvirke og delta i samfunnet uansett kjønnsidentitet, seksuell orientering og bakgrunn er viktige verdier for universitetet, skriver UiO på sine nettsider. Prorektor Ragnhild Hennum sier til Blikk nett at UiO som den store kulturinstitusjonen universitetet er, har en særlig forpliktelse til å ivareta åpenhet og mangfold.

– I år gleder vi oss til å gå i paraden for første gang, og vi inviterer alle studenter og ansatte til å gå sammen med oss. UiO er en åpen og inkluderende arbeidsplass som ønsker et mangfold av studenter og ansatte, sier prorektor Ragnhild Hennum.

Hun legger til at de som ønsker å gå i paraden kan møte opp ved Tøyen Hovedgård og få UiO t-skjorter som er spesiallaget til Pride.

– Vi håper vi får markert oss tydelig med egne t-skjorter under paraden og gleder oss til å bidra til å skape liv, sier hun.

Aktive på Facebook

Universitetet har fått massiv respons etter at de postet flere videoer om det å være skeiv student på UiO på universitetets Facebookside.

– Vi har lagt ut intervjuer med forskjellige personer som forteller om sine erfaringer med det det å være skeiv her på universitetet, og responsen har vært veldig positiv. Det syns jeg er stas. Det er viktig at vi markerer oss på forskjellige samfunnsområder, og viser frem hva vi står for overfor både nåværende og kommende studenter, sier hun. I tillegg til å være synlige i paraden, kommer både UiO og HiOA til å være med på en del arrangementer og ha egen stand i Pride park.

– Den 28. juni inviterer vi i samarbeid med HiOA til foredrag, samtale og diskusjon om skeive perspektiver i høyere utdanning. Der håper vi å redegjøre for i hvilken grad skeive perspektiver er integrert i høyere utdanning i Norge i dag, sier Hennum.

For mer info: UiO og HiOA på Pride