Full fart på Skeive Ski

Publisert

To hundre og sytti festglade skientusiaster flokket til Hemsedal og Skeive Ski 2016 i helgen. Lars Jensen, leder for Skeive Ski er sliten men fornøyd etter tre dager med fest og ski i Hemsedal. – Det har vært fantastisk i år. Vi valgte å ikke kjøre egne jente og gutte-kvelder, men å ha tema vorspiel for jentene og gutta, og felles fest på Stavkroa på fredag. Det var veldig vellykket, sier Jensen engasjert. (Lars Jensen. Foto: Helle Aasand) Damenes tema var Orange is the new Black, mens herrene hadde White party. Både fangevoktere, Red og selveste Elvis var med på moroa. Det er ingen tvil om at det var homsene og lesbene som vant festen og preget Hemsedal med regnbuefarger i helgen.

Vill fest

På Stavkroa danset alle på bordene, slik konseptet er på nord-europas råeste afterski med mottoet Ski in - Dance out. Festen tok helt av og blir omtalt som den villeste og artigste festen mange har vært på. Stemningen sto i taket, og var tett og energisk.

Scooterlesber

Fredag var det mange som forsov seg til snøscooterkjøring, og flere «scooterlesber» var lei seg for det. Men champagne-lunsjen på Skigaarden, midt i bakken rakk de fleste, før afterskien tok av nede på Lodgen litt senere. Det er femti skiløyper i Hemsedal skianlegg. Mange kjørte også fra pub til pub i bakken.

Beste så langt

Lørdag var det 180 som deltok på dinner-showet, med prisutdeling fra skikonkurransen som ble holdt litt tidligere på dagen.– Dette har vært det beste arrangementet vi har hatt så langt, både organisatorisk og gjennomføringsmessig. Stemningen på festene har vært uten sidestykke, sier Jensen.Både artistene og de frivillige leverte, og gjorde helgen til en opplevelse av de sjeldne. Lars Jensen lover at det blir Skeive Ski også neste år. Helseutvalget deltok med 50 personer, både frivillige og ansatte, og hadde sjekkpunkt på ett av rommene på Lodgen, der det meste foregikk. (Foto: Helle Aasand)

Fast deltaker

Inger Abrahamsen (47), fra Oslo, kom på torsdag, slik de fleste gjorde. Det er fjerde gang hun deltar på Skeive Ski.– Festen på fedag var den beste festen i Skeive Skis historie. Vi tok Stavkroa tilbake og fylte den. Vi skapte en fest som vil bli husket i lang tid, sier hun. Abrahamsen har blitt bestevenninne med flere av deltakerne hun har møtt på Skeive Ski tidligere år.– Det er så hyggelig å komme hit år etter år og treffe bekjente fra tidligere. Noen blir man venn med for alltid, og noen møter man en gang hvert år. Det er kjempegøy, sier hun.

Ski og party

David Swanke, opprinnelig fra USA, nå bosatt i Stavanger var på Skeive Ski for andre gang, og reiste alene.– Det er en fin anledning til å møte folk. I Oslo og Stavanger er folk mer reserverte, mens her er folk vennlige og lette å komme i kontakt med, så det er en veldig sosial event. Og jeg elsker å kjøre snowboard, så å kunne kombinere ski med å møte nye folk og fest er kjempegøy. I Stavanger kan man føle seg litt «annerledes», mens her møter man folk med de samme interessene, sier Swanke. Andrew Guy Lamarque Andrews (36), Oslo, er også storfornøyd med weekenden i Hemsedal.– Her møter jeg gamle og nye venner. Jeg elsker å stå på ski, men det ble ikke så mye som planlagt, for det var så masse annet gøy å være med på. Jeg drar garantert på Skeive Ski neste år, sier han.