– At noen kaller meg satanist
plager meg ikke. Jeg kaller meg heller for sjaman, og mener at alt i naturen har en mening og er like
mye verdt, sier Gaahl.
– At noen kaller meg satanist plager meg ikke. Jeg kaller meg heller for sjaman, og mener at alt i naturen har en mening og er like mye verdt, sier Gaahl.

Gaahl i ulveklær

Han er frontfigur i er et av verdens mest etterspurte svartmetall-band. Men Gaahl er også billedkunstner, gallerieier, vegetarianer, og en romantiker som teller alle dagene med Robin.

Publisert

Det er ikke favorittsysselen til Gaahl, eller Kristian Espedal som han også kaller seg, å stille til samtaler som dette. Leser du tidligere intervjuer, er det flust med ordknappe svar. Men energiene som kommer fra mannen som har blitt kalt for «landets mørkeste mann», er langt mer frihetssøkende enn direkte dystre.

Foranledningen for intervjuet med Blikk er at hans nyeste bandprosjekt, Gaahls Wyrd, skal spille på Rockefeller i januar – hvis ikke konserten avlyses nok en gang på grunn av koronaepidemien.

Debutalbumet «Gohsts Invited» ble kåret til tredje beste metallalbum i 2019 av det amerikanske musikkmagasinet Rolling Stone. Akkurat hva de skal spilles på konserten, er selvsagt ikke klart. Settlista blir satt en liten time før de går på scenen. Gaahl må kjenne på stemningen, energien, fra publikum først. Men den som venter på låter fra albumet, vil nok ikke vente forgjeves.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Powered by Labrador CMS