Lill-Ann Chepstow-Lusty viser utstillingen «Gay Kids» i hjembyen Eastbourne og planlegger en britisk utgave av boka med samme navn.
«Gay Kids – Kule barn som også finnes» startet som et kunstprosjekt hvor formålet var å framstille barndommen til homofile og lesbiske før den seksuelle identiteten var falt på plass.

Boka, som er laget av fotograf Lill-Ann Chepstow-Lusty, forsker Bera Ulstein Moseng og Helseutvalgets leder Rolf Angeltvedt, ble lansert i 2008 som en gjennomillustrert fagbok om homofil kjærlighet for målgruppa barn og unge. Nå har prosjektleder Lill-Ann Chepstow-Lusty internasjonale ambisjoner for både utstillingen og boka.

– Jeg reiser til England i morgen og turen går først til hjembyen min Eastbourne i East Sussex. Der skal vi vise Gay Kids-utstillingen, sier Chepstow-Lusty til Blikk Nett.

Konservativ småby

– Eastbourne er ikke Brighton, ei heller London eller Manchester. Det er en av de mest konservative små badebyene i hele England, så denne utstillingen vil få mye oppmerksomhet, forteller Chepstow-Lusty.

Målet med utstillingen og turen er å rekruttere Gay Kids som skal fylle sidene i den engelske versjonen. Men en engelsk versjon krever mer enn nye bilder i en bok med samme tittel som før.
– Vi måtte sette en ny undertittel på prosjektet nå som vi setter i gang i England. Jeg har snakket med en rekke eldre engelske menn som vokste opp i den tiden da homoseksualitet var kriminelt og de var veldig opptatt av at navnet Gay Kids hørtes pedofilt ut, sier Lill-Ann Chepstow-Lusty.

– Derfor har prosjektet nå undertittelen «Childhood revisited», så det ikke skal være noen mulighet til å misforstå.

Enn så lenge er det ingen utgivelsesdato for «Gay Kids. Childhood revisited».
– Vi er veldig tidlig i fasen nå, men jeg leter etter barn fra hele smeltedigelen som er England, med mange ulike bakgrunner og opprinnelse. Fra «the only gay in the village» til kjendishomoen, for som kjent så skader det ikke å ha et par kjendiser, sier Chepstow-Lusty og legger til at hun allerede har funnet noen «gay kids».

– Jeg var i Bristol på hivkonferansen CHAPS i februar i år, og der ble det både litt rekruttering og promotering av prosjektet.