Geir Brugaard
Geir Brugaard

Skrudd i tøyet

Geir Brugaard startet Twisted sammen med to kompiser, fordi de selv ville kle seg i litt skrudde, kule klær. I løpet av tjue år har klesbutikken vis à vis homobaren Fincken blitt en institusjon i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

I 1996 trengte Bergen by et sted som Twisted, en klesbutikk med litt andre type klær enn hos Bik Bok og resten av kjedene. Et sted med kule, funky klesplagg. Fra Vivienne Westwood-kjoler til Doc Martens-sko. Geir Brugaard og hans to kompiser jobbet på den tida på den skeive baren Fincken, og de dagdrømmet om å åpne en klesbutikk. Da lokalene rett over gaten plutselig ble ledige, slo de til.

– Vi var alle tre litt mer enn gjennomsnittlig interesserte i klær. Egentlig åpnet vi butikken fordi vi ville ha fine klær selv, sier en lattermild Geir Brugaard på telefon fra vestlandets hovedstad.

Guttegjengen hadde stor tro på kles­konseptet. Vintagebutikken som lå der tidlig­ere, het Twisted, og siden klærne skulle være litt skrudd, passet navnet godt. Twisted fikk en del oppmerksomhet, for på den tida var det få enkeltstående, små klesbutikker i Bergen. På første innkjøpstur til London hadde trioen ­Bergens Tidende på slep i fire–fem dager.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 måned digitalt kr 89,-

Bestill her

1 år digitalt kr 699,-

Bestill her

1 år Magasin, 11 utgaver i året inkl. digitalt kr 798,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS