Urix

Den tolerante generasjon Z

Antall voksne amerikanere som identifiserer seg som skeiv har mer enn doblet seg det siste tiåret, spesielt blant unge.

Med mange flere yngre enn eldre voksne som ser på seg selv som noe annet enn heterofile, kan LHBT-andelen av hele USAs voksne befolkning forventes å vokse i årene som kommer.
Publisert Sist oppdatert

En ny amerikansk gallupundersøkelse viser at stadig flere amerikanere identifiserer seg om skeiv. I 2012 var det 3,5 prosent voksne som sa at de var skeive, et tiår senere oppgir 7, 2 prosent at de identifiserte seg som lhbt+person, melder usatoday.com

Tallene er basert på en opinionsundersøkelse utført av Gallup Poll Social Series som omfatter telefonintervju med over 10 000 voksne amerikanere. I undersøkelsen spør Gallup om respondentene identifiserer seg som lesbiske, homofile, bifile, transpersoner eller noe.

Gallups seniorredaktør Jeff Jones sier til usatoday.com at det var en total økning på 3.7 prosent på 10 år, fra 2022 har tallene stabilisert seg, men det vil være en gradvis stigning av voksne som identifiserer seg som skeiv.

Ifølge Gallup oppga hele fem prosent av respondentene at de identifiserer seg som skeiv oppgir annen identitet enn lesbisk, homofil, bifil eller transperson. De fleste av disse sa at de identifiserte seg om panseksuell eller aseksuelle.

Powered by Labrador CMS