For noen år siden gjorde analysebyrået Visendi er undersøkelse der én av åtte nordmenn svarte at de har hatt sex på festival. Seks prosent svarte at de har hatt sex på selve festivalområdet. Flest menn svarte dette.
For noen år siden gjorde analysebyrået Visendi er undersøkelse der én av åtte nordmenn svarte at de har hatt sex på festival. Seks prosent svarte at de har hatt sex på selve festivalområdet. Flest menn svarte dette.

Ja, vi har pridesex!

Hver sommer kan vi lese nyhetssaker om utsvevende og tilfeldige sex på musikkfestivaler. Blikk har spurt folk vi traff på Oslo Pride om deres sexhistorier.

Publisert Sist oppdatert

MANN (33)

I pride-uka har jeg ofte endt på nachspiels som har endt i gruppesex, og det er jo alltid gøy.

Mann, 33 år

Jeg ser på Oslo Pride som en bra arena for tilfeldig sex og hook-ups, det er et her den seksuelle frigjøringen blomstrer, og er et flott sted for sjekking og sex fordi de fleste her er veldig åpne. Jeg synes likevel at det burde vært flere arenaer, vi er ennå litt redde for å tydeliggjøre vår seksualitet. Men vi er på vei, vi har fått en oppvåking på at pride er noe mer enn retten til ekteskap og kjærlighet, det er også en kamp for seksualiteten og sexlivet. For meg handler pride nettop om dette - frigjøring av kjønn og seksualitet og vår egen seksuelle kultur som vi må ta vare på, og få lov til å dyrke.

For min del forsøker jeg å være tilstede på så mange eventer som mulig slik at jeg kan flørte med folk, og hvis jeg får napp, finnes det mange steder vi kan gå for å ha sex, det er jo sommer og varmt, så hvis det ikke passer å gå hjem til hverandre, kan vi alltids finne et sted et ute. I pride-uka har jeg ofte endt på nachspiels som har endt i gruppesex, og det er jo alltid gøy.

IKKE-BINÆR (29)

Denne kvelden ble jeg invitert til å være med i huska i kjelleren med to andre, og holdt på en stund.

Ikke-binær, 29 år

Jeg anser Oslo Pride for en arena og en tid på året for mye deilig sex. Jeg har aldri så mye sex som jeg har denne uka. Alle er så åpne og jeg synes de fleste er flinke til å si hva de ser etter, og hva som er ok for dem. Det kan hende det er fordi jeg er så direkte selv, og jeg er ikke ute etter forhold akkurat nå, og det sier jeg ifra om det veldig tidlig i samtalen. Jeg pleier å gå mye på SLM-fester. Der synes jeg det er veldig ok, fordi det er veldig stor respekt for personlige grenser og hva du synes er innafor å være med på.

I fjor var jeg på deres mixed-fest, det er den beste under hele pride! De pleier jo å være veldig strikte med dresskode, men den kvelden er de ikke like strenge. Jeg var ikke så oppfinnsom, men hadde på meg lær-harness og bukse, og de fleste hadde noe fetish gear. Denne kvelden ble jeg invitert til å være med i huska i kjelleren med to andre, og holdt på en stund. Da jeg så opp, oppdaga jeg at det var en kø av folk som ventet på tur. Jeg valgte ikke alle, men det ble en lang natt.

KVINNE (39)

Mulighetene for tilfeldig sex og one night stands øker under Oslo Pride. Det dukker opp flere på Tinder enn de jeg har sveipa forbi før, men samtidig er det en periode som er veldig intens på grunn av festing med gamle venner og mine skeive nettverk, så det er litt vanskelig å bare stikke seg unna for å ha sex. Det ikke alltid tid nok til det, men det er et spørsmål om prioriteringer. Men jeg klarer ikke lenger å drikke og feste på samme nivå som før, så jeg får ikke vært med alle eventene der jeg kan hooke opp for tilfeldig sex, og da er et bra vi har Tinder.

Vanligvis hooker vi opp med noen halv tre om natta, og går halvbrisne hjem til en av oss, men en gang på Kvinnekveld på Rockefeller fant jeg et avlukket rom som nok ikke var ment for publikum, hvor jeg endte opp med å ha sex - mens vi hørte masse fulle lesber gå forbi utafor hele tida. Veldig gøy og spennende og en av de morsomste pride-opplevelsene mine.

GUTT (23)

Det var spennende å bli sugd inntil et tre på et så offentlig sted, men ingen sa noe.

Gutt, 23 år

Pride er min favoritt tid i Oslo. Alle er glade, og det er så lett å få seg sex hvis du vil. Hele byen er et sjekkested. Og dersom det ikke har skjedd i løpet av dagen, kan vi jo bare logge oss på Grindr. Det kommer folk fra hele Norge til paraden, så den siste helga av festivalen blir ofte et helt eget mayhem av sultne mannskropper. Og hvis du ikke har lyst på sex, men bare se på, er det fullt av muligheter til det også. Dette er den eneste uka i året du ikke trenger å gå på homosteder for å sjekke opp noen, det er muligheter overalt; på trikken eller t-banen, på Rema 1000 og postkontoret.

Jeg flytta til Oslo med kjæresten min for noen år siden, og da var jeg frivillig i Pride Park festivalen. Jeg tenkte det var en fin måte for å bli kjent med folk. På kvelden den andre dagen kom det en fyr bort og lurte på om jeg ville ha sex. Vi avtalte og møtes i pausen min, oppe i Slottsparken. Det var spennende å bli sugd inntil et tre på et så offentlig sted, men ingen sa noe. Etterpå gikk jeg tilbake på jobb i parken.

KVINNE (55)

Jeg har aldri egentlig bevisst vurdert pride som arena for tilfeldig sex fordi det er alltid så mye annet gøy som skjer. Jeg liker å gå på debatter, filmer, eventer og fester med venner. Og så har jeg ofte hatt kjærester i den perioden, og selv om vi noen ganger kan være åpne for en tredje person, er det jo ikke alltid det passer, eller at vi begge har lyst.

Jeg har aldri hatt så mye sex under pride som det året, vi hadde oss overalt, og det var så vidt vi rakk paraden.

Kvinne, 55 år

Men jeg traff kona mi under pride for mange år siden, og da bodde hun ikke i Oslo. Den første dagen Pride Park åpnet, kom hun rett bort til meg og sa hun hadde lagt merke til meg tidligere. Hun ble med meg hjem den dagen. Og ble hos meg resten av uka. Jeg har aldri hatt så mye sex under pride som det året, vi hadde oss overalt, og det var så vidt vi rakk paraden. Hvert år feirer vi vårt jubileum på samme måte. Noen ganger tar vi med gjester også.

KVINNE (20)

Jeg har ikke hatt tilfeldig sex under pride i Oslo siden jeg stort sett har hatt kjæreste. Men hvis jeg ser noen jeg liker, eller synes er attraktive, bare går bort til dem og sier at jeg synes de er fine. Så starter vi som regel å snakke sammen, og jeg kan finne ut om vi har kjemi og ta det derfra. Hvis jeg bare er ute etter sex, gjør jeg det ganske klart fra begynnelsen, ved å starte og snakke om sex og så spørre de om de har lyst å bli med meg hjem ganske tidlig i samtalen. Det pleier å funke.

Hvis de ikke er interessert, sier de bare nei takk, og det skjer ikke noe verre enn det. Jeg savner egentlig at jenter er mer direkte når de prøver å sjekke. Det verste som kan skje er at de sier nei, og selvtilliten din kanskje får seg en liten dytt, men det går jo over.

Les også