Urix

Mohammed Mubarak Muntaka.
Mohammed Mubarak Muntaka.

Vil forby alt skeivt i Ghana

Mohammed Mubarak Muntaka vil forby crossdressing, og all organisering og finansiering av lhbt-arbeid i Ghana.

Publisert

MOHAMMED MUBARAK MUNTAKA er parlamentsmedlem for Ghanas sosialdemokratiske parti, og i juni gjorde han det klart at han stopper alt arbeid med andre lovforslag inntil hans egen kjepphest, «The Promotion of Proper Human Sexual Rights and Ghanaian Family Values Bill», er vedtatt.

Lovforslaget hans skal sikre at skeive forhindres i å kunne bevege seg fritt i det ghanesiske samfunnet og at alle som informerer om lhbt-tematikk, i samfunnet generelt, eller mer spesifikt på sosiale medier, vil bli straffet. Mennesker som går i klær som «ikke passer til deres biologiske kjønn», skal også straffes for dette.

Blikk omtalte den nå langvarige saksbehandlingen både i november i fjor og i mars i år, og nå er situasjonen mer tilspisset enn noen gang. Muntaka hevder at krefter i ulike komiteer i regjeringen forsinker lovbehandlingen med vilje. «Behandlingen trekkes ut bevisst, og jeg skal personlig sørge for at alle andre lovforslag droppes helt til dette er på plass – om det så er lovforslag som har til hensikt å skaffe vann til Asawase-området», sier Muntaka som representerer valgkretsen Asawase.

En rekke tunge aktører i Ghana, herunder biskoper og menneskerettighetsorganisasjoner, ga under en høring tidligere i år uttrykk for at Muntakas lovforslag er alt for ekstremt og derfor må revurderes. Hvis forslaget vedtas, vil alle lhbti+-aktiviteter i landet kriminaliseres.

Kilde: Ghana Web

Powered by Labrador CMS